Yusaku Maezawa: Ακόμα ένας δισεκατομμυριούχος στο διάστημα - Αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yusaku Maezawa: Ακόμα ένας δισεκατομμυριούχος στο διάστημα - Αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος θα περάσει 12 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Yusaku Maezawa βρίσκεται μέσα στον ρωσικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το Baikonur Cosmodrome στο Καζακστάν με κατεύθυνση προν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όπου θα μείνει για συνολικά 12 ημέρες.

O Maezawa είναι ο πιο πρόσφατος διαστημικός «τουρίστας» που εξασφαλίζει τη θέση του σε ταξίδι στο διάστημα επί πληρωμή, ενώ δεν θα είναι το μόνο του διαστημικό ταξίδι, καθώς έχει ανακοινωθεί πως θα βρίσκεται στο διαστημικό αεροσκάφος της Space X όταν πραγματοποιήσει την αποστολή στο Φεγγάρι το 2023.

Στην εκτόξευση που έγινε σήμερα, ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος συνοδεύει τον Ρώσο κοσμοναύτη Alexander Misurkin, ενώ μαζί τους βρίσκεται και ο παραγωγός βίντεο Yozo Hirano, ο οποίος καταγράφει το ταξίδι... για το κανάλι του Maezawa στο YouTube.

O Maezawa έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει 100 «πράγματα» όσο θα βρίσκεται στον ISS, αντλώντας ιδέες από μια λίστα που συγκέντρωσαν οι ακόλουθοι του στα κοινωνικά δίκτυα. Μεταξύ αυτών θα είναι να συστήσει τους υπόλοιπους αστροναύτες, να δείξει στο κοινό πως είναι η καθημερινότητα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, να παίξει γκολφ, να κάνει φούσκες και να «ρίξει» ένα χάρτινο αεροπλανάκι.

Σύμφωνα με το BBC το ταξίδι του κοστίζει περίπου 88 εκατ. δολάρια και είναι ο πρώτος «τουρίστας» που πάει στο διάστημα με ρωσικό πύραυλο μετά από από μια δεκαετία.

Να θυμίσουμε πως η Ρωσία ανέστειλε το ιδιωτικό - τουριστικό - διαστημικό πρόγραμμα το 2010.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν ψάχνει πια γυναίκα για να πάνε μαζί στο διάστημα ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος (pic)

Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος «μοιράζει» 9 εκατ. δολάρια σε αγνώστους στο Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider