Διεθνή
22-11-2021 | 18:26

Ανησυχία στις ΗΠΑ για την πορεία της πανδημίας με φόντο το Thanksgiving

Newsroom
Μοιράσου το
newyorkcovid
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Καθώς πλησιάζει η Ημέρα των Ευχαριστιών, γνωστή ως «Thanksgiving» και οι δρόμοι αλλά και τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ γεμίζουν, οι αξιωματούχοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους για μια περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού, ειδικά καθώς η Ευρώπη μπαίνει σε ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Ο απολογισμός παγκοσμίως σε ότι αναφορά τα κρούσματα ανέβηκε πάνω από τα 257,6 εκατ. τη Δευτέρα, ενώ ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τα 5,15 εκατ., σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Οι ΗΠΑ παραμένουν στην πρώτη θέση παγκοσμίως με συνολικά 47,7 εκατ. κρούσματα και 771.118 θανάτους.

Το σύνολο των θανάτων στις ΗΠΑ που έχει καταγραφεί για φέτος ανέρχεται σε 385.775, ξεπερνώντας έτσι τους 385.343 θανάτους από COVID για το 2020. Παράλληλα, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν κατά μέσο όρο περισσότερους από 1.100 θανάτους ημερησίως, σύμφωνα με το tracker των New York Times, και τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται ξανά, ακριβώς τη στιγμή που εκατομμύρια Αμερικανοί προετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για το «Thanksgiving».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.