Ιταλία: Συνεχίζουν να αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Συνεχίζουν να αυξάνονται τα περιστατικά κορονοϊού και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
Τα περιστατικά κορονοϊού συνέχισαν να αυξάνονται την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe.

Τα περιστατικά κορονοϊού συνέχισαν να αυξάνονται την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του επιστημονικού ιδρύματος Gimbe. Πιο αναλυτικά, τα νέα κρούσματα covid-19 αυξήθηκαν κατά 37,7%, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 14,8% και στις μονάδες εντατικής θεραπείας κατά 9,4%.

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι ακόμη σαφέστερη στο διάστημα των τριών τελευταίων εβδομάδων: στις 15 Οκτωβρίου τα ημερήσια περιστατικά ήταν 2.456, ενώ στις 9 Νοεμβρίου άγγιξαν τις 5.870. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, το ποσοστό των θετικών επί του συνόλου των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν πέρασε στο 9,9%, από το 3,6%.

Οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν εκείνες της ευρύτερης περιφέρειας της Τεργέστης και του Μπολτζάνο, στην βορειοανατολική Ιταλία. Το ίδρυμα Gimbe τονίζει, τέλος, ότι στις περιοχές της χώρας, στις οποίες καταγράφεται σημαντική αύξηση των περιστατικών κορονοϊού, «θα πρέπει να ληφθούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο, ώστε οι μολύνσεις να μην επεκταθούν με γρήγορο ρυθμό, στο σύνολο των περιφερειών».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Από την 1/12 η τρίτη δόση εμβολίου στους πολίτες 40 με 60 ετών

Ιταλία: Αυστηρoποιούνται οι έλεγχοι για το πράσινο πάσο

gazzetta
gazzetta reader insider insider