Ειδήσεις | Ελλάδα
11-10-2021 | 22:14

Σμυρλής: Η Ελλάδα θα συνεισφέρει 100.000 ευρώ στο OCHA των ΗΕ για το Αφγανιστάν

Newsroom
Μοιράσου το
Σμυρλής: Η Ελλάδα θα συνεισφέρει 100.000 ευρώ στο OCHA των ΗΕ για το Αφγανιστάν
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την διαχρονική παροχή βοηθείας, ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής, από την Ελλάδα στο Αφγανιστάν, αλλά και την ανταπόκρισή της στην παρούσα ανθρωπιστική κρίση τόνισε σήμερα ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) του υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων, Σύνθεση Αναπτυξιακής Συνεργασίας, με θέμα: «Προς μια προσέγγιση της Ε.Ε. για την υποστήριξη του αφγανικού λαού».

Ο κ. Σμυρλής επισήμανε ότι η χώρα μας προτίθεται να συνεισφέρει το ποσό των 100.000 ευρώ στο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA). Ενώ σε ό,τι αφορά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε. για τη στήριξη του αφγανικού λαού, υποστήριξε το σχετικό αίτημα, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη της προτεινόμενης από την Επιτροπή επανεκκίνησης των αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα της μετανάστευσης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας τόνισε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών, σε συνεργασία με περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους, έχοντας ως κύριους στόχους τη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων και την αποφυγή της μεταναστευτικής κρίσης που σημειώθηκε το 2015.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.