Λινού: Πιθανότητα για έξαρση των κρουσμάτων εντός 15 ημερών λόγω των νέων μέτρων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λινού: Πιθανότητα για έξαρση των κρουσμάτων εντός 15 ημερών λόγω των νέων μέτρων
Η κυρία καθηγήτρια τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι έχει ενστάσεις για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες και αφορούν τους εμβολιασμένους, όπως άλλωστε προειδοποίησαν και άλλοι ειδικοί.

Η κυρία Λινού τόνισε ότι οι ενστάσεις αφορούν αρχικά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα μέτρα. Αρχικά θα έπρεπε να παρουσιαστούν ως παραίνεση για τους ανεμβολίαστους και στη συνέχεια ως επιβράβευση των εμβολιασμένων. Στάθηκε δε με έμφαση στο ότι δεν πρέπει να υπάρξει «περαιτέρω κοινωνικός διχασμός» ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η κυρία καθηγήτρια τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση της μάσκας.

Αφού παρατήρησε ότι οι περιορισμοί που αφορούν θέματα υγείας δεν μπορεί να είναι θέμα ποινών, εξέφρασε τον φόβο της ότι μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί μέσα στις 15 ημέρες που θα επαναξιολογηθούν να έχουμε μια έξαρση κρουσμάτων.

Καταληκτικά, είπε ότι το πιο πιθανό είναι να έχουμε και μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά λόγω των σχολείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παυλάκης: Φόβος για αλαλούμ στα κέντρα διασκέδασης - Λάθος η απόσυρση των lockdown

gazzetta
gazzetta reader insider insider