Πρεσβεία ΗΠΑ: Αξέχαστη η σύνθεση του «Ζορμπά» και της «Μπαλάντας του Μαουτχάουζεν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρεσβεία ΗΠΑ: Αξέχαστη η σύνθεση του «Ζορμπά» και της «Μπαλάντας του Μαουτχάουζεν»
Κινεζική πρεσβεία: Το έργο και οι ιδέες του Μίκη Θεοδωράκη έχουν παγκόσμια απήχηση. Θρηνούμε τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέρει η Ισραηλινή πρεσβεία.

«Έφυγε» ο διάσημος Έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος παρουσίασε στον κόσμο την αξέχαστη σύνθεση του «Ζορμπά» και της «Μπαλάντας του Μαουτχάουζεν» και αμέτρητες συνθέσεις που σημαδεύτηκαν με το κάλεσμα για δημοκρατία και το ακατάβλητο πνεύμα του ελληνικού λαού, επισημαίνει σε ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Κινεζική πρεσβεία: Το έργο και οι ιδέες του Μίκη Θεοδωράκη έχουν παγκόσμια απήχηση

«Μας λυπεί ιδιαίτερα η απώλεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα. Επισημαίνει πως «το έργο και οι ιδέες του έχουν παγκόσμια απήχηση και ήταν γνωστό και αγαπητό και στην Κίνα, ενώ ήταν πάντα υπέρ της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων. Αιωνία του η μνήμη!».

Ισραηλινή πρεσβεία: Θρηνούμε τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

«Μαζί με τον ελληνικό λαό, τους θαυμαστές της μουσικής σε όλο τον κόσμο και στο Ισραήλ, θρηνούμε τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ενός παγκοσμίου φήμης συνθέτη» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβεία του Ισραήλ.

Επισημαίνει ότι το έργο του, καθρέφτης της ψυχής του και της ελληνικής ιστορίας, ηχεί στη μουσική και τη ζωή στο Ισραήλ. Το «Άσμα Ασμάτων», ένα σημαντικό και υπέροχο μουσικό κομμάτι για το Ολοκαύτωμα μιλά για τους πολλούς, οι φωνές των οποίων χάθηκαν για πάντα, υπογραμμίζει επιπροσθέτως.

Καταληκτικά, η ισραηλινή πρεσβεία σημειώνει ότι «παρά τις διαφορές και τις αντιπαραθέσεις τον θυμόμαστε και εκτιμούμε τη συμβολή του στον κόσμο της μουσικής και της ανθρωπότητας, όπου θα συνεχίσει να ζει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης - Τεράστια η κληρονομιά του

gazzetta
gazzetta reader insider insider