Ειδήσεις | Ελλάδα
17-08-2021 | 20:32

Πυρκαγιές: Ενεργοποίηση Copernicus για άμεση χαρτογράφηση σε Βίλια και Λαύριο

Newsroom
Μοιράσου το
Πυρκαγιές: Ενεργοποίηση Copernicus για άμεση χαρτογράφηση σε Βίλια και Λαύριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε ως Εθνικό Σημείο Επαφής την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές των Βιλίων και του Λαυρίου της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής αντίστοιχα, οι οποίες επλήγησαν από δασική πυρκαγιά την Δευτέρα 16 Αυγούστου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές

Υπ. Υποδομών: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι κτηρίων στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές -συνολικά 1.961 αυτοψίες

Πυρκαγιά: Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες στα Βίλια - Αναζωπυρώσεις στην Λαυρεωτική