Χρυσόγονος: Αντικίνητρο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους μη εμβολιασμένους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσόγονος: Αντικίνητρο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους μη εμβολιασμένους
Ο καθηγητής Συνταγματολόγος χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την επίκληση του άρθρου 25, καθώς «μπορεί να εξουδετερώσει κι άλλα δικαιώματα» και παραπέμπει σε, είναι «ολοκληρωτικό καθεστώς».

«Η επίκληση του άρθρου 25 είναι περιττή, υπάρχει καλύτερη που προβλέπει ότι πρέπει να φροντίζουμε για την υγεία των πολιτών, το άρθρο 21», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ο Κώστας Χρυσόγονος.

Ο καθηγητής Συνταγματολόγος χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την επίκληση του άρθρου 25, καθώς «μπορεί να εξουδετερώσει κι άλλα δικαιώματα» και παραπέμπει σε, είναι «ολοκληρωτικό καθεστώς».

«Έχω αμφιβολίες για το κατά πόσο βολεύει και ωφελεί η χρήση υποχρεωτικού νόμου. Εδώ δεν προβλέπεται καταναγκασμός, είναι αντικίνητρο για τους μη εμβολιασμένους, ότι θα μπουν σε αναστολή», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι, «είναι προφανές ότι δεν μπορεί να προστατεύει έτσι».

«Θα ήταν πρόσφορο μέτρο η υποχρεωτικότητα στην εστίαση», απάντησε σε σχετική ερώτηση, υπογραμμίζοντας ότι, «θα πρέπει όμως να λάβει μέτρα η πολιτεία για το πώς θα επιβιώσουν αυτοί που είναι σε αναστολή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγώνη για εμβόλιο: Σίγουρη η τρίτη δόση για το 80%

Κικίλιας: Τον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider