Συνεχίζονται οι μάχες στη Δυτική Όχθη - Νεκροί 10 Παλαιστινίοι σήμερα από τις επιθέσεις του Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι μάχες στη Δυτική Όχθη - Νεκροί 10 Παλαιστινίοι σήμερα από τις επιθέσεις του Ισραήλ
Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού.

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σήμερα το βράδυ από τη Συρία προς το Ισραήλ, οι πρώτες ρίψεις ρουκετών από τη συριακή προς την ισραηλινή επικράτεια μετά την ανάφλεξη της βίας μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Χαμάς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η μία ρουκέτα προσγειώθηκε σε συριακό έδαφος και οι άλλες δύο έπληξαν ακατοίκητες περιοχές στο βόρειο Ισραήλ, τόνισε ο IDF.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τον ισραηλινό στρατό, στο περιθώριο μιας ημέρας κινητοποιήσεων οργής, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας.

Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Όχθης, ανέφερε το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για περίπου 150 τραυματίες.

Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγόρησε το Ισραήλ για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και κάλεσε τις ΗΠΑ να παρέμβουν άμεσα για να τερματιστεί η «ισραηλινή επιθετικότητα».

«Ο πρόεδρος (Μαχμούντ Αμπάς) εναντιώνεται στη συνέχιση αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας και κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει αμέσως για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα και να διατηρήσει την κατάσταση υπό έλεγχο», ανέφερε η Παλαιστινιακή Αρχή σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ - Η στάση των αραβικών κρατών και της Τουρκίας

Γερμανία: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» της Χαμάς οι εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ

Το Ισραήλ συνεχίζει τον βομβαρδισμό της Γάζας - Πάνω από 100 νεκροί

gazzetta
gazzetta reader insider insider