Διεθνή
01-04-2021 | 09:38

Σχέδιο Μπάιντεν: Τα $50 δισ. θα δοθούν για τσιπ εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης

Newsroom
Μοιράσου το
Σχέδιο Μπάιντεν: Τα $50 δισ. θα δοθούν για τσιπ εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το εκτεταμένο πακέτο υποδομών του Προέδρου Biden περιλαμβάνει 50 δισ. δολάρια για τον αμερικανικό κλάδο ημιαγωγών, το lobbying του οποίου έχει αρχίσει να αποδίδει εν τω μέσω της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ και των φόβων ότι η Κίνα ενδέχεται να ξεπερνά τις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη τεχνολογία.

Το σχέδιο Biden που παρουσιάστηκε την Τετάρτη επιδιώκει να κερδίσει διακομματική στήριξη στο Καπιτώλιο για την επιδότηση των εγχώριων κατασκευαστών και της έρευνας σε τσιπ. Τα 50 δισ. δολάρια θα δοθούν ως κίνητρα παραγωγής, έρευνας και σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός Εθνικού Τεχνολογικού Κέντρου Ημιαγωγών.

Ο Μπάιντεν απολαμβάνει ευρείας διακομματικής στήριξης για τη στήριξη του κλάδου ημιαγωγών, συμπεριλαμβανομένων Ρεπουμπλικάνων βουλευτών οι οποίοι υποστηρίζουν πως η Κίνα πραγματοποιεί μεγάλες δαπάνες για να αποκτήσει τη δική της επάρκεια στην παραγωγή τσιπ, απειλώντας την ηγεσία των ΗΠΑ στην προηγμένη τεχνολογία ημιαγωγών. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι πιο συντηρητικοί που θεωρούν ότι ο κλάδος δεν θα έπρεπε να επιδοτείται από το κράτος. 

«Η αμερικανική βιομηχανία ημιαγωγών είναι ισχυρή και το Κογκρέσο δεν θα έπρεπε να στέλνει δεκάδες δισ. δολάρια σε μια κερδοφόρο τεχνολογική βιομηχανία», σχολιάζει η Jessica Anderson της συμβουλευτικής ομάδας Heritage Action.

Διαβάστε επίσης:

Η παγκόσμια έλλειψη τσιπ προκαλεί «ασφυξία» στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.