Η περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ «άγγιξε» τα 100 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ «άγγιξε» τα 100 δισ. δολάρια
Νέο ρεκόρ κατέγραψε η μετοχή της Berkshire Hathaway, στην οποία ο Μπάφετ έχει περίπου το 1/6 του μετοχικού κεφαλαίου

Τα 100 δισ. δολάρια «άγγιξε» η περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ, καθώς η μετοχή της εταιρείας του, Berkshire Hathaway, έφτασε επίπεδα ρεκόρ για την Τετάρτη.

Η περιουσία του Μπάφετ, έρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τις μετοχές που έχει στην Berkshire (περίπου το 1/6 του μετοχικού κεφαλαίου της), επιχείρησης με κεφαλαιοποίηση περίπου 600 δισ. δολάρια, με τον τίτλο της να φτάνει σε νέα ιστορικά υψηλά χθες και τη διοίκηση της Berkshire να έχει ανακοινώσει στις 27 Φεβρουαρίου θετικά αποτελέσματα για τη χρήση του δ' τριμήνου του 2020, παρά την κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, η περιουσία του Μπάφετ θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, εάν το 2006 δεν είχε ξεκινήσει δωρεές σε ιδρύματα, με μεγαλύτερη από αυτές στο Ίδρυμα (που ίδρυσαν οι Μπιλ και Μελίντα) Γκέιτς.

Σημειώνεται πως η Berkshire ήταν μια απλή εταιρεία υφασμάτων, όταν ανέλαβε τα ηνία της ο Μπάφετ το 1965 και από τότε μέχρι σήμερα ο όμιλος της Berkshire έχει φτάσει να μετρά 90 επιχειρήσεις ανάμεσά τους την ασφαλιστική Geico και την κατασκευάστρια μπαταριών Duracell.

Με βάση το πίνακα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, μόλις πέντε επιχειρηματίες έχουν μεγαλύτερη περιουσία: ο ιδρυτής του ψηφιακού πολυκαταστήματος Amazon, ο Τζεφ Μπέζος (179,6 δισ.), ο επικεφαλής της Tesla, ο Ίλον Μασκ (165,1 δισ.), ο ηγέτης του ομίλου LVMH, ο Μπερνάρ Αρνό (158,5 δισ.) και ο συνιδρυτής της Microsoft, ο Μπιλ Γκέιτς (125,6 δισ. δολάρια).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider