Ιταλία: 14.931 κρούσματα κορονοϊού, 251 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - H AstraZeneca παρέδωσε χθες 15% λιγότερα εμβόλια στη χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: 14.931 κρούσματα κορονοϊού, 251 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - H AstraZeneca παρέδωσε χθες 15% λιγότερα εμβόλια στη χώρα

Στην Ιταλία καταγράφηκαν σήμερα 14.931 νέα περιστατικά κορονοϊού και 251 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 306.70 διαγνωστικά τεστ, το 4,8% των οποίων ήταν θετικό στην Covid-19.

Χθες τα κρούσματα ήταν 15.479, με 353 νεκρούς. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονται 4 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 106 λιγότεροι.

Τα περισσότερα κρούσματα σήμερα καταγράφονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας (3.019), ενώ ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (1.724) με κύρια πόλη την Μπολόνια και η Καμπανία (1.677) με πρωτεύουσα την Νάπολη.

Νέα προβλήματα καταγράφονται με την παράδοση εμβολίων. Χθες η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca παρέδωσε στις ιταλικές αρχές 15% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί. Το νέο αυτό απρόοπτο δημιουργεί καθυστέρηση στην διαδικασία εμβολιασμού στρατιωτικών, αστυνομικών και καθηγητών, η οποία είχε μόλις ξεκινήσει.

«Η ξαφνική αυτή μείωση στις προμήθειες από την AstraZeneca είναι σοβαρότατη. Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά με την αβεβαιότητα αυτή, όλα γίνονται δυσκολότερα», δήλωσε ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λατίου (της περιοχής με πρωτεύουσα την Ρώμη) και επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider