Ελλάδα
14-02-2021 | 16:09

«Αντίο» στον Ανδριανό Μιχάλαρο από την επιμελητηριακή κοινότητα

Newsroom
Μοιράσου το
«Αντίο» στον Ανδριανό Μιχάλαρο από την επιμελητηριακή κοινότητα

Σήμερα η επιμελητηριακή κοινότητα αποχαιρετά, ένα δραστήριο μέλος της, τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανό Μιχάλαρο, ο οποίος έχασε τη «μάχη» με τον κορονοϊό, μετά από 49 ημέρες νοσηλείας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter: «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος έγραψε στο twitter: «Αποχαιρετούμε έναν μαχητή και φίλο, τον συνάδελφο Ανδριανό Μιχάλαρο, πρόεδρο του ΒΕΠ. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής Βασίλης Κορκίδης έγραψε κι αυτός στο twitter: «Σήμερα η επιμελητηριακή οικογένεια έχασε ένα ωραίο άνθρωπο, τον φίλο πρόεδρο του ΒΕΠ Α. Μιχάλαρο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι Ανδριανέ!».

Στη δήλωσή του, που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής για την απώλεια του Ανδριανού Μιχάλαρου:

Σήμερα η Επιμελητηριακή κοινότητα αποχαιρετά μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της, ένα από τα πλέον δραστήρια μέλη της, τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανό Μιχάλαρο, ο οποίος έχασε τη «μάχη» με τον κορονοϊό, μετά από 49 ημέρες νοσηλείας.

Εγώ αποχαιρετώ τον φίλο, τον συνοδοιπόρο, τον οραματιστή. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψω το μέγεθος της απώλειας. 'Ανθρωπος χαρισματικός, με διάθεση για διαρκή προσφορά και με πλούσια δράση στα κοινά και κυρίως στον στίβο των διεκδικήσεων και της προσπάθειας ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας. Πάντα με το χαμόγελο, πάντα με την αίσθηση του καθήκοντος, αφιέρωνε πολύτιμο χρόνο για τα θέματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους του και τους επαγγελματίες που εκπροσωπούσε.

Για 49 ολόκληρες μέρες πάλεψε με σθένος και παληκαριά αυτόν τον ύπουλο εχθρό. Γνωρίζοντας την ψυχική του δύναμη, την αγάπη του για τη ζωή και για την οικογένεια του, είχαμε την ελπίδα ότι θα έβγαινε νικητής και από αυτή τη δοκιμασία. Δυστυχώς αυτό το χειμωνιάτικο πρωινό ήρθαν τα άσχημα μαντάτα. Ο Ανδριανός δεν τα κατάφερε. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του ή πορευτήκαμε δίπλα του σε κάποια φάση της ζωής του, θρηνούμε έναν μαχητή και έναν άνθρωπο που στάθηκε υπόδειγμα συνέπειας και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Αφήνει πίσω του σπάνια παρακαταθήκη με το αξιομνημόνευτο έργο του.

Με πόνο ψυχής στέλνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και κυρίως στην οικογένεια του.

Στην ανάρτησή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει ακόμη τα εξής:

Ποιός ήταν ο Αδριανός Μιχάλαρος 

Ο Αδριανός Μιχάλαρος μπήκε δραστήρια στο επιχειρείν το 1986, όταν 21 ετών ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση στον κλάδο του αυτοκινήτου. Διατηρούσε δυο εταιρείες, μία στο χώρο τους αυτοκινήτου και μια ακόμα στον κλάδο της πυρασφάλειας - αντιμετώπισης κρίσεων από τεχνολογικές καταστροφές . Ήταν ένας αταλάντευτος υπερασπιστής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τον γνωρίζαμε στις κοινές μάχες που έδωσε στον επιμελητηριακό θεσμό, στην οικονομία και στην κοινωνία. Αποδεδειγμένη η έμπρακτη στήριξη του στο επιχειρείν, ιδίως της μικρομεσαίας επιχείρησης καθώς από το 1997 συμμετείχε ενεργά στο διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.  Διετέλεσε γενικός γραμματέας και Α' αντιπρόεδρος και από το 2012 έως τον θάνατό του πρόεδρος του ΒΕΠ. Ονειροπόλος, καινοτόμος στη δράση, τιμήθηκε επάξια από τους βιοτέχνες του Πειραιά. Η προσφορά του, ιδίως στον προσανατολισμό του επιμελητηριακού θεσμού υπέρ της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και η δράση του για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον χώρο της παιδείας, θα συνοδεύουν τη μνήμη του. Παράλληλα ήταν έντονη η ενασχόληση του και με τα κοινά όπου από το 1998 έως το 2010 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής και αντινομάρχης Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.