Διεθνή
03-02-2021 | 20:13

Η Γερμανία επιμένει στην κατασκευή του Nord Stream 2

Newsroom
Μοιράσου το
Η Γερμανία επιμένει στην κατασκευή του Nord Stream 2

Ακόμα και μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι, η γερμανική κυβέρνηση εμμένει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «η στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει. Η γερμανική κυβέρνηση βλέπει στον σχεδόν ολοκληρωμένο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας ένα έργο οικονομικής σημασίας στο οποίο δεν θέλει να παρέμβει».

Αρκετές χώρες της ΕΕ ζήτησαν πάντως πρόσφατα το πάγωμα της κατασκευής του.

Ο Ζάιμπερτ ανακοίνωσε επίσης συνομιλίες εντός της ΕΕ για τα γεγονότα στη Ρωσία. «Δεν αποκλείονται περαιτέρω κυρώσεις», είπε. Αναφερόμενος στις ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για την απελευθέρωση του Ναβάλνι ο Ζάιμπερτ έκανε λόγο για αστυνομική βία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπερασπίστηκε τις βάναυσες ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας και χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις «προβοκάτσια».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης OVD-Info, περίπου 1.400 άτομα συνελήφθησαν χθες και πολλοί τραυματίστηκαν.

Πηγή: Deutschlandfunk

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.