Φλερτ με τα 72.000 δολάρια το Bitcoin: Ράλι 4% - Αισιοδοξία για το halving

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φλερτ με τα 72.000 δολάρια το Bitcoin: Ράλι 4% - Αισιοδοξία για το halving
Το Bitcoin σημειώνει άνοδο την Δευτέρα και επιστρέφει στο επίπεδο των 70.000 δολαρίων, συμπαρασύροντας ανοδικά και την υπόλοιπη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τελευταία ενημέρωση 17:11

Το Bitcoin σημειώνει νέα κέρδη την Δευτέρα και επιστρέφει προς στιγμήν στο επίπεδο των 72.000 δολαρίων, συμπαρασύροντας ανοδικά και την υπόλοιπη αγορά κρυπτονομισμάτων. Ειδικότερα, η «ναυαρχίδα» των crypto ενισχύεται 4,06+% στα 71.882 δολάρια στις 17:00 ώρα Ελλάδας, ενώ πέρασε ένα θετικό Σαββατοκύριακο λίγο μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Το Ether -το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο- εκτινάσσεται 6.7% στα 3.628 δολάρια, ενώ το Dogecoin εκτοξεύεται 5,5%, το Shiba κερδίζει 1%, ενώ στον αντίποδα, το Solana υποχωρεί 0,9% και το Cardano χάνει 0,5%. Τα κρυπτονομίσματα θα παραμείνουν στο επίκεντρο τις επόμενες εβδομάδες εν όψει του λεγόμενου halving του Bitcoin, μια διαδικασία που συμβαίνει κάθε 4 χρόνια, και ανεβάζει την τιμή του σε ιστορικά υψηλά.

«Ιστορικά, τα γεγονότα κατά το halving του Bitcoin φέρνει σημαντικά στοιχεία: ακολουθούν 9-18 μήνες ανοδικής τάσης, με αποκορύφωμα την κορύφωση του φαινομένου. Ωστόσο, για πρώτη φορά, το Bitcoin έφτασε σε ιστορικό όλων των εποχών εν αναμονή του halving, υποδηλώνοντας μια απόκλιση από τους προηγούμενους κύκλους. Το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στα 9.000 δολάρια το 1ο μισό του 2020, ενώ αντίθετα σημείωσε νέο ρεκόρ στα σχεδόν 74.000 δολάρια τον περασμένο μήνα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», δήλωσε ο αναλυτής της Fineqia International, Mατέο Γκρέκο.

Σημείωσε ότι εάν τα ιστορικά μοτίβα στη διαδικασία, τότε οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται για το υπόλοιπο του 2024, αγγίζοντας το peak τους μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2024 και των αρχών του επόμενου έτους. «Η ιστορία επαναλαμβάνεται και με βάση όσα ξέρουμε, επίκειται μια νέα "έκρηξη" μπροστά, αλλά το Bitcoin δεν ήταν ποτέ τόσο ψηλά και ως εκ τούτου η ευρύτερη crypto - αγορά βαδίζει προς το άγνωστο» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rebound για το σιδηρομετάλλευμα - Πάνω από τα 100 δολάρια ο τόνος

Διαδοχικά σοκ στην αγορά πετρελαίου - Με φόρα για τα 100 δολάρια ο «μαύρος χρυσός»

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό - Πάνω και από τα 2.350 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider