Τα χειρότερα για το bitcoin έχουν περάσει, εκτιμούν αναλυτές - Τι δείχνει η προϊστορία

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα χειρότερα για το bitcoin έχουν περάσει, εκτιμούν αναλυτές - Τι δείχνει η προϊστορία
Τι μαρτυρά η «βουτιά» κατά 70% από τα υψηλά του 2021 και η χαμηλή μεταβλητότητα του δημοφιλέστερου crypto. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Arcane Research.

Πεπεισμένοι πως το bitcoin έχει «πιάσει» τα κατώτατα όρια της bear market στην οποία βρίσκεται σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του 2022 είναι οι αναλυτές της Arcane Research, εκτιμώντας πως το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα ενδεχομένως να έχει περάσει τα χειρότερα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch, η ομάδα αναλυτών της Arcane επεξεργάστηκε στατιστικά στοιχεία από προγενέστερες bear markets στις οποίες βρέθηκε το bitcoin τα προηγούμενα χρόνια αλλά και δημόσια δεδομένα από συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορα blockchain, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως το κρυπτονόμισμα έχει κυριολεκτικά «πατώσει», έχοντας «πιάσει» τα κατώτατα επίπεδα στα οποία θα μπορούσε να βρεθεί.

Σημειώνεται πως το bitcoin, «έπιασε» τα ιστορικά υψηλά του τον Νοέμβριο του 2021, φτάνοντας μία «ανάσα» από τα 69.000 δολάρια, πριν σημειώσει «βουτιά» σχεδόν 70% ως τον Ιούνιο, όπου έφτασε ακόμα και στα επίπεδα των 17.601 δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk, ενώ την Τρίτη διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 19.160 δολαρίων, σημειώνοντας απώλειες 1,2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Arcane Research, παρόμοια εικόνα είχαν και οι δύο bear market που σημάδεψαν το κρυπτονόμισμα κατά το παρελθόν, όταν παρατηρήθηκε πως ο κύκλος της ύφεσης το 2014 είχε διάρκεια 407 ημερών με το crypto να χάνει σε αυτό το διάστημα το 85% της αξίας του, ενώ αυτή του 2018 διήρκησε 364 ημερών και το κρυπτονόμισμα έχασε το 84% της αξίας του.

Πλέον, το bitcoin μετρά περίπου 350 ημέρες από την επίτευξη του ιστορικού του υψηλού και της επακόλουθης πτώσης του, κάτι που ωθεί τους αναλυτές να πιστέψουν πως αντίστοιχη διάρκεια θα έχει και η τωρινή bear market του bitcoin.

Ακόμα ένα στοιχείο, όμως, που ενδυναμώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Arcane είναι η χαμηλή μεταβλητότητα του κρυπτονομίσματος μετά τις δύο bear markets του 2014 και του 2018, γεγονός που παρατηρείται στις συναλλαγές του bitcoin το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς όπως σημειώνεται η μεταβλητότητα του bitcoin τις τελευταίες 30 ημέρες βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2020.

Σημειώνεται πως, το bitcoin διαπραγματεύεται εντός εύρους για διάστημα 120 ημέρες, τη στιγμή που η περίοδος χαμηλής μεταβλητότητας το 2018 διήρκεσε 130 ημέρες και το 2014 διήρκεσε 280 ημέρες, σύμφωνα με τους αναλυτές της Arcane.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ξανά σε υψηλό 40 ετών ο πληθωρισμός - Στο 10,1% τον Σεπτέμβριο

Η ΕΚΤ ζητάει τα λεφτά της (2,1 τρισ.) πίσω από τις τράπεζες - Τι ετοιμάζει για επιτόκια και... 2023

Ρεύμα: Μείωση τουλάχιστον 18-20% στις χρεώσεις των προμηθευτών τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider