Βρετανία: Στόχος κυβερνοεπιθέσεων το υπουργείο Άμυνας, με μηνύματα για απάτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Στόχος κυβερνοεπιθέσεων το υπουργείο Άμυνας, με μηνύματα για απάτες
Το υπουργείο ανακοίνωσε πως έληξε η επίθεση, με σχετική ανάρτηση στο Twitter, προσθέτοντας πως έχε ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του χακαρίσματος.

Στόχος κυβερνοεπιθέσεων από ένα ή πολλαπλούς χάκερ έπεσαν την Κυριακή τα social media του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας, με μηνύματα που ωθούσαν τις απάτες με κρυπτονομίσματα.

Στο Twitter, οι υπαίτιοι της επίθεσης άλλαξαν την εικόνα προφίλ, το cover και την περιγραφή του λογαριασμού, για να φαίνεται πως σχετίζονται με τη συλλογή από NFTs, The Possessed, μετέδωσε το CNBC.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο λογαριασμός έκανε πολλαπλά tweets για διαγωνισμούς NFTs, στέλνοντας τους χρήστες σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα που υποτίθεται πως έκανε minting.

Στο YouTube, οι χάκερ έσβησαν όλα τα βίντεο βρετανικού στρατού, αλλάζοντας το όνομα και την εικόνα προφίλ για να παραπέμπουν στο επενδυτικό fund Ark Invest, της Κάθι Γουντ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε πως έληξε η επίθεση, με σχετική ανάρτηση στο Twitter, προσθέτοντας πως έχε ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του χακαρίσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider