Ινδία: Ετοιμάζει αυστηρούς κανόνες για τα κρυπτονομίσματα αντί για απευθείας απαγόρευση;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Ετοιμάζει αυστηρούς κανόνες για τα κρυπτονομίσματα αντί για απευθείας απαγόρευση;
Οι επενδυτές προσπαθούν να βγάλουν άκρη για τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον των εικονικών νομισμάτων στη μεγαλύτερη οικονομία της νότιας Ασίας.

Η Ινδία ετοιμάζεται να προτείνει ένα νέο νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα στο κοινοβούλιο και οι επενδυτές προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον των εικονικών νομισμάτων στη μεγαλύτερη οικονομία της νότιας Ασίας.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενδέχεται τελικά να επιλέξουν να επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες στην αγορά κρυπτονομισμάτων αντί να διατάξουν άμεση απαγόρευση, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του Zebpay, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια crypto της Ινδίας.

Ένα κοινοβουλευτικό ενημερωτικό δελτίο της 23ης Νοεμβρίου έδειξε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισαγάγει ένα νέο νομοσχέδιο που στόχο έχει να ρυθμίσει τα ψηφιακά νομίσματα όταν θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εργασίες της Βουλής τη Δευτέρα.

Μέσω του νομοσχεδίου, η Ινδία θα επιχειρήσει να απαγορεύσει τα περισσότερα ιδιωτικά κρυπτονομίσματα καθώς και να σχεδιάσει ένα πλαίσιο για τη δημιουργία ενός επίσημου ψηφιακού νομίσματος που θα εκδίδεται από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας. Ωστόσο, θα επιτρέπει «σε ορισμένες εξαιρέσεις την προαγωγή της υποκείμενης τεχνολογίας του κρυπτονομίσματος και τις χρήσεις του», ανέφερε το ενημερωτικό.

Η κεντρική τράπεζα εξετάζει μια ψηφιακή ινδική ρουπία με τις φήμες να τη θέλουν να κάνει την πρώτη δοκιμή στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Ο Shekhar είπε στο CNBC ότι τους τελευταίους 8 με 9 μήνες, η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα κρυπτονομίσματα έχει αλλάξει μετά τις επαφές που είχαν αξιωματούχοι με πολλούς μετέχοντες στην αγοράς, συμπεριλαμβανομένων διαχειριστών ανταλλακτηρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider