Κρυπτονομίσματα
05-11-2021 | 13:05

Shiba Inu: Τι ρόλο παίζουν οι «φάλαινες» στην πτώση του;

Newsroom
Μοιράσου το
Shiba Inu: Τι ρόλο παίζουν οι «φάλαινες» στην πτώση του;
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Shiba Inu έχασε την θέση του στη λίστα με την υψηλότερη κεφαλαιοποίησή του έναντι του Dogecoin και υποχώρησε από τα δέκα κορυφαία κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με το FXStreet, το SHIB θεωρείται εξαιρετικά συγκεντρωτικό, καθώς η συσσώρευση των Shiba Inu σε πορτοφόλια «φαλαινών» εγείρει ανησυχίες.

Συνολικά 872.382 πορτοφόλια ελέγχουν το 72% του SHIB, σύμφωνα με στοιχεία του Coinmarketcap.com. Το μεγαλύτερο πορτοφόλι «φάλαινας» κατέχει σχεδόν το 41% του SHIB ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο πορτοφόλι κατέχει το 34% της κυκλοφορίας της SHIB.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι παρά την ύπαρξη διαφάνειας στα κρυπτονομίσματα, είναι δύσκολο να συνδεθούν τα πορτοφόλια με οντότητες. Αυτό δεν επιτρέπει στους συμμετέχοντες στην αγορά να γνωρίζουν τη συσσώρευση νομισμάτων από «φάλαινες» και τις κινήσεις που επηρεάζουν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις κινήσεις ενός πορτοφολιού «φάλαινας» SHIB που κατέχει πάνω από το 13% της κυκλοφορούσας προσφοράς του νομίσματος.

Η συσσώρευση σε πορτοφόλια φαλαινών έχει εγείρει ανησυχίες για μια πιθανή ρευστοποίηση με αυξανόμενες πιέσεις για πώληση του SHIB σε όλα τα ανταλλακτήρια. Το Shiba Inu σημείωσε απώλειες σχεδόν 15% σε μια νύχτα την Παρασκευή.

Η δραστηριότητα συναλλαγών του Shiba Inu εξερράγη το τελευταίο διάστημα οδηγώντας το σε ράλι. Προς στιγμή ξεπέρασε το Ethereum, το Solana και άλλα κρυπτονομίσματα (εξαιρουμένου του Bitcoin).

Η αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας μπορεί να αποδοθεί στη δραστηριότητα πώλησης των κατόχων νομισμάτων που αποκομίζουν κέρδη από το πρόσφατο ράλι του memecoin.

Ο Jacob Oracle, ένας οικονομικός αναλυτής, μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του πορτοφολιού της «φάλαινας»:

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία πώλησης από το πορτοφόλι «φάλαινας».

Τα κρυπτονομίσματα Shiba Inu και Dogecoin έκαναν ράλι την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας διψήφια κέρδη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Ντίνο Ιμπισμπέγκοβιτς, αναλυτής αγοράς στη Santiment, είπε πως «φαίνεται ότι υπάρχει αύξηση των πωλήσεων της SHIB».

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι 1,36 τρισεκατομμύρια περισσότερα SHIB εμφανίστηκαν σε κεντρικά ανταλλακτήρια τις τελευταίες 24 ώρες. Οι διευθύνσεις καταθέσεων SHIB έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 150% από τις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό συνεπάγεται αύξηση της πίεσης πώλησης του SHIB στα ανταλλακτήρια παγκοσμίως.

Οι αναλυτές της FXStreet αξιολογούν την τάση της τιμής του Shiba Inu και προβλέπουν ότι η SHIB προορίζεται για πτώση πριν το memecoin εκτιναχθεί στα 0,00012 δολάρια.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.