Το καλύτερο τρίμηνο στα 116 χρόνια της ήταν για την Rolls-Royce το πρώτο του 2020 σύμφωνα με το CNBC.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στο α' τρίμηνο καθώς το πλούσιο κομμάτι του πληθυσμού παγκοσμίως εστίασε ξανά στα υπερπολυτελή SUV.

Η εταιρεία παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων, που ανήκει στην BMW, παρέδωσε 1.380 αυτοκίνητα το α' τρίμηνο, ήτοι αύξηση 62% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, καθώς η πανδημία άρχισε να επηρεάζει τις πωλήσεις αλλά και την κατασκευή οχημάτων.

Rolls Royce

Το τρίμηνο αυτό ήταν το καλύτερο για την εταιρεία, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του 2019. Η εταιρεία είπε ότι η ζήτηση είναι ιδιαίτερα ισχυρή για το Cullinan, το SUV σχεδόν 3 τόνων που ξεκινά από 335.000 δολαρίων αλλά συνήθως ξεπερνά τα 400.000 δολάρια με διάφορες επιλογές και προσαρμογές για τους πελάτες. Οι πωλήσεις είναι επίσης ισχυρές για το νέο μοντέλο Ghost, το οποίο ξεκινά από τα 332.000 δολάρια περίπου.

Τα εντυπωσιακά μεγέθη της Rolls-Royce δίνουν ένα στίγμα ότι οι πλούσιοι του κόσμου, είναι έτοιμοι να ανοίξουν ξανά τα πορτοφόλια τους και να ξοδέψουν.

Άλλες εταιρείες παραγωγής luxury και supercars, όπως οι Bentley και Lamborghini, έχουν επίσης καταγράψει ισχυρές πωλήσεις.

Rolls Royce