Η Morgan Stanley «εκλεκτή» της Uber για το IPO των 120 δισ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Morgan Stanley «εκλεκτή» της Uber για το IPO των 120 δισ. δολαρίων
«Χρυσές» προμήθειες θα αποκομίσει η επενδυτική τράπεζα από τη δημόσια εγγραφή-μαμούθ που αναμένεται το 2019.

Στη Morgan Stanley φαίνεται πως έχει καταλήξει η Uber για να αναλάβει κύριος σύμβουλος της δημόσιας εγγραφής της το επόμενο έτος, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διαδικασία επιλογής.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να φέρει «χρυσές» προμήθειες στην επενδυτική τράπεζα, καθώς η αξία της Uber εκτιμάται ότι αγγίζει τα 120 δισ. δολάρια. Πρόκειται για ένα ακόμη επίτευγμα του διευθύνοντα συμβούλου Μάικλ Γκρίμς, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε περιζήτητος σύμβουλος δημόσιων εγγραφών της Σίλικον Βάλεϊ.

Το IPO της Uber αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα ακριβότερα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και το υψηλότερα σε αξία για το 2019.
Σύμβουλος δημόσιας εγγραφής για την ανταγωνίστρια Lyft έχει αναλάβει η JPMorgan με τη συνδρομή των Credit Suisse και Jefferies και, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η αξία της αναμένεται να διαμορφωθεί μεταξύ 18-30 δισ. δολαρίων.

Η προμήθεια που χρεώνουν οι ανάδοχοι IPO συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 3-5% επί των ακαθάριστων εσόδων της δημόσιας εγγραφής, αν και πολλές φορές οι εταιρείες πετυχαίνουν χαμηλότερες προμήθειες όταν το ποσό της προσφοράς είναι υψηλότερο.

Το σκήπτρο αυτής της αγοράς κρατά γερά η Goldman Sachs για το 2018, καθώς έκλεισε συμφωνίες ύψους 3,4 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του IPO της iQIYI ύψους 2,4 δισ. δολάρια.

Η χρονική στιγμή της δημόσιας εγγραφής της Uber θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς, ωστόσο στόχος της διοίκησης είναι να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider