Ολοταχώς προς πτώχευση η Fisker

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοταχώς προς πτώχευση η Fisker
Fisker
Η ελπιδοφόρα startup δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της και το μέλλον της φαίνεται αβέβαιο – αν όχι δυσοίωνο.

Η Fisker, μια εταιρεία στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων που ξεκίνησε το 2016 με την υπόσχεση να φέρει επανάσταση στην αγορά, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Μετά την αποτυχία των συζητήσεων για μια πιθανή συμφωνία με τη Nissan, όπως ανέφερε το Bloomberg, η εταιρεία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πτώχευσης.

Οι μετοχές της Fisker έχουν πληγεί σημαντικά, με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να ανακοινώνει την πρόθεσή του να διαγράψει τις μετοχές της λόγω «ασυνήθιστα χαμηλών» τιμών τους. Αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά την αναστολή του εμπορίου των μετοχών της, μια κίνηση που συνέβη αφού οι μετοχές της έπεσαν στα 0,09 δολάρια πριν τη διακοπή, κλείνοντας στα 0,13 δολάρια την προηγούμενη Παρασκευή.

Fisker
Φωτογραφία: Fisker

Η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης έχει οδηγήσει τη Fisker να εξετάζει εναλλακτικές λύσεις, όπως εξωδικαστικές εξυγιαντικές διαδικασίες και συναλλαγές στις κεφαλαιαγορές, επιδιώκοντας την επιβίωση μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οι εξελίξεις στο χρηματιστήριο και οι οικονομικές δυσκολίες υπογραμμίζουν την αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα θέτουν την Fisker σε έναν αγώνα δρόμου για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων που θα της επιτρέψουν να ανασυγκροτηθεί και να διατηρήσει τη θέση της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η έκβαση αυτής της δύσκολης περιόδου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα της Fisker να αναδιαμορφώσει την επιχειρηματική της στρατηγική, να προσελκύσει νέα κεφάλαια και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, στοιχεία καθοριστικά για την επίτευξη μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας και επιτυχίας στην ανταγωνιστική αρένα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider