Η Formula 1 ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών για το 2023

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Formula 1 ανακοίνωσε ρεκόρ κερδών για το 2023
Η διάσημη «σφαίρα» του Λας Βέγκας | Φωτογραφία: Red Bull Content Pool
Καθοριστική για τα κέρδη της F1 αποδείχτηκε η συνεισφορά του Grand Prix Λας Βέγκας

Καθώς η Formula 1 συνεχίζει την ανοδική της πορεία στον τομέα των εσόδων και των κερδών κατά τη διάρκεια του 2023, το Grand Prix του Λας Βέγκας αναδεικνύεται σε ένα σημαντικό συντελεστή αύξησης των κερδών κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Τα συνολικά έσοδα της σεζόν αυξήθηκαν κατά 25% από 2.573 δισεκατομμύρια δολάρια (2.367 δισεκατομμύρια ευρώ) σε 3.222 δισεκατομμύρια δολάρια (2.964 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν αύξηση 64% από 239 εκατομμύρια δολάρια (220 εκατομμύρια ευρώ) σε 392 εκατομμύρια δολάρια (361 εκατομμύρια ευρώ).

Ο νέος αγώνας στο Λας Βέγκας, μαζί με την προσθήκη και άλλων GP στο ημερολόγιο, συνέβαλε τα μέγιστα στην αύξηση των εσόδων από την προώθηση των αγώνων, καθώς και από τις χορηγίες. Η οικονομική επιτυχία του αγώνα στο Λας Βέγκας υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως, με τη Liberty Media να αναφέρει συγκεκριμένα τη σημαντική αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις εισιτηρίων. Επιπρόσθετα, η ανάμιξη των αγώνων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους είχε επίσης θετικό αντίκτυπο στα έσοδα.

Las Vegas
Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Παρά τη μείωση των κόστων μεταφοράς, η Liberty Media επισήμανε επίσης την αύξηση των εξόδων που σχετίζονται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του Grand Prix στο Λας Βέγκας. Τα συνολικά έξοδα αυξήθηκαν λόγω του κόστους προώθησης και οργάνωσης του αγώνα, καθώς και λόγω υψηλότερου κόστους φιλοξενίας στον αγώνα και στις παράπλευρες εκδηλώσεις.

Ο Στέφανο Ντομενικάλι, CEO της F1, τόνισε την επιτυχία του οργανισμού το 2023, επισημαίνοντας την αυξημένη συμμετοχή του κοινού σε όλες τις πλατφόρμες και το συνεχές μεγάλωμα της βάσης των θεατών, ιδιαίτερα στην αμερικανική αγορά και μεταξύ μικρότερων ηλικιών και γυναικών. Τόνισε επίσης τη δέσμευση της F1 στις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και την ανυπομονησία για την επόμενη σεζόν, επιδιώκοντας να ενισχύσει περαιτέρω τη σχέση με τον κόσμο και να αξιοποιήσει τις εμπορικές συνεργασίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider