CEO Ferrari: «Έτσι θα διατηρήσουμε την αποκλειστικότητα των μοντέλων μας»

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CEO Ferrari: «Έτσι θα διατηρήσουμε την αποκλειστικότητα των μοντέλων μας»
Μπενεντέτο Βίνια
Ο Μπενεντέτο Βίνια αναφέρθηκε στην εμπορική στρατηγική της ιταλικής μάρκας, μιλώντας στο Reuters.

Σε μονοψήφιo ποσοστό θέλει να διατηρήσει την αύξηση των πωλήσεών της για το 2023 η Ferrari, σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της. Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Μπενεντέτο Βίνια τόνισε ότι στόχος της μάρκας από το Μαρανέλο είναι να πουλάει ένα αυτοκίνητο λιγότερο από τη ζήτηση.

Η Ferrari κατέγραψε πέρυσι 13.221 ταξινομήσεις, οπότε δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 15.000 το 2023. Στόχος της ιταλικής εταιρείας είναι να παραμείνει σε ρυθμούς ανάπτυξης, χωρίς όμως να απειλεί την αποκλειστικότητα που προσφέρει στους πελάτες της μέσω της περιοσμένης παραγωγής.

«Δεν θέλουμε να διπλασιάσουμε τις πωλήσεις μας με το λανσάρισμα ενός μοντέλου», δήλωσε σχετικά με την Purosangue, το πρώτο SUV στην ιστορία της Ferrari. Όπως είπε, η Purosangue δεν θα ξεπερνάει σε μερίδιο το 20% επί των ετησίων πωλήσεων της μάρκας.

Ferrari Purosangue

Σύμφωνα με τον Βίνια, η Ferrari προσφέρει «διαφορετικά μοντέλα για διαφορετικές στιγμές στη ζωή των πελατών της», όχι όμως και διαφορετικά μοντέλα ανά αγορά. Τέλος χαρακτήρισε «ανοησία» το ενδεχόμενο λανσαρίσματος ενός μοντέλου με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, καθώς «διώχνει το συναίσθημα που θέλει να λαμβάνει κάποιος οδηγώντας μία Ferrari».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider