Φθηνότερα τα Tesla Model 3 και Model Y στην Ελλάδα

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φθηνότερα τα Tesla Model 3 και Model Y στην Ελλάδα
Η πτώση τιμής στα μοντέλα της Tesla διεθνώς έφτασε και στη χώρα μας.

Η μείωση των τιμών των μοντέλων της Tesla, που ξεκίνησε από τις HΠΑ, έφτασε και στη χώρα μας. Τα Tesla Model 3 και Model Y έχουν πλέον χαμηλότερες τιμές, ιδιαίτερα για τις βασικές, πισωκίνητες εκδόσεις.

Τα δύο αυτά μοντέλα της Tesla αποτελούν την «ατμομηχανή» της αμερικανικής εταιρείας και βρίσκονται σε ψηλές θέσεις στις λίστες των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε πολλές αγορές. Στην Ελλάδα, η Tesla ήταν η μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2022 και το Model 3 ήταν το ηλεκτρικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις το 2022.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Tesla αυξήθηκαν το 2022 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά δεν έφτασαν στο επίπεδο που αναμενόταν από τους αναλυτές της αγοράς, κάτι που είχε αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να σημειώσει πτώση.

Ωστόσο, η Tesla βλέπει ομαλοποίηση των συνθηκών, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Η εστίασή μας στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μέσω πρωτότυπων διαδικασιών μηχανικής και κατασκευής έχουν βελτιστοποιήσει περαιτέρω την ικανότητά μας να φτιάχνουμε το καλύτερο προϊόν με κορυφαίο κόστος στον κλάδο. Καθώς βγαίνουμε από μια ταραγμένη χρονιά διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, παρατηρήσαμε μια εξομάλυνση μέρους του πληθωρισμού του κόστους, δίνοντάς μας την εμπιστοσύνη να τα μεταφέρουμε στους πελάτες μας. Καθώς η τοπική παραγωγή οχημάτων συνεχίζει να αυξάνεται και κερδίζουμε περαιτέρω οικονομίες κλίμακας παγκοσμίως, κάνουμε το Μοντέλο 3 και το Μοντέλο Y ακόμη πιο προσιτά σε όλη τη ζώνη EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική)».

Στην Ελλάδα, η τιμή του Model 3 ξεκινά πλέον από 44.990 ευρώ και του Model Y από 46.990 ευρώ. Το Model 3 και το Model Y πληρούν τις προϋποθέσεις για τα κίνητρα του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά», που προβλέπει επιδότηση έως 8.000 ευρώ (και έως 22.500 ευρώ για ταξί).

Οι νέες τιμές των Tesla Model 3 και Model Y στην Ελλάδα

Model 3Model Y
ΈκδοσηΤιμή (€)ΈκδοσηΤιμή (€)
RWD44.990RWD46.990
Long Range52.990Long Range53.990
Performance59.990Performance63.990

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Tesla μειώνει τις τιμές των αυτοκινήτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Απώλειες για τη μετοχή

H Tesla κοντά σε συμφωνία για νέο εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στην Ινδονησία

Η Tesla επενδύει 770 εκατ. δολάρια για επέκταση του εργοστασίου της στο Τέξας

gazzetta
gazzetta reader insider insider