Mercedes EQS SUV: Άρχισε η παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου στις ΗΠΑ

Κώστας Μπιτσικώκος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes EQS SUV: Άρχισε η παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου στις ΗΠΑ
(Πηγή: Mercedes-Benz)
Το πλάνο εξηλεκτρισμού της Mercedes-Benz ενισχύεται και από τα εργοστάσια της μάρκας επί αμερικανικού εδάφους.

Στιγμή-ορόσημο για την ιστορία της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ αποτέλεσε η έναρξη παραγωγής του EQS SUV στην πόλη Τασκαλούζα της Αλαμπάμα. Πρόκειται για το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της οικογένειας Mercedes-EQ που κατασκευάζεται στο έδαφος των ΗΠΑ. Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV θα εξάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς όλες τις αγορές, ανάμεσα στις οποίες και η ευρωπαϊκή.

Σε κοντινή απόσταση, στην κομητεία Μπιμπ, λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο η μονάδα παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας. Το EQS SUV αποτελεί μαζί με το EQS sedan τις ναυαρχίδες ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz. Εντός του 2022 θα αρχίσει στην Αλαμπάμα η παραγωγή ενός ακόμα ηλεκτρικού SUV, της EQE SUV.

Από τη δεκαετία του ’90 η Mercedes-Benz έχει επενδύσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια στις εγκαταστάσεις της στην Αλαμπάμα, με την συνολική παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιο της Τασκαλούζα να πλησιάζει τα 4 εκατομμύρια. Η Mercedes-Benz U.S. International (MBUSI) απασχολεί 4.500 εργαζόμενους και περίπου τα 2/3 της ετήσιας παραγωγής οχημάτων εξάγονται στον υπόλοιπο κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider