Το καλύτερο εξάμηνο στην ιστορία της Lamborghini

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το καλύτερο εξάμηνο στην ιστορία της Lamborghini
Ρεκόρ σε πωλήσεις, τζίρο και κέρδη κατέγραψε η ιταλική μάρκα στο πρώτο μισό του 2022.

Η Automobili Lamborghini συνέχισε τη θετική της πορεία από την αρχή της χρονιάς και σημείωσε νέο ρεκόρ, ολοκληρώνοντας τους καλύτερους έξι μήνες της μέχρι το τέλος Ιουνίου 2022 όσον αφορά τις πωλήσεις, τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία.

Οι παγκόσμιες παραδόσεις ανήλθαν στις 5.090 μονάδες (+4,9%), ενώ από πλευράς χρηματοοικονομικών δεικτών ο τζίρος έφτασε τα 1,33 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 30,6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν επίσης κατά 69,6%, από 251 εκατ. έως 425 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο λειτουργικό περιθώριο ήταν 31,9% από 24,6% την προηγούμενη περίοδο. Η αύξηση της κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του έτους οφείλεται στην αύξηση του όγκου παραγωγής, το μείγμα προϊόντων, τη μεγαλύτερη εξατομίκευση στα μοντέλα και τις θετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ο Στέφαν Βίνκελμαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini, σχολίασε: «Φτάσαμε στο τέλος ενός εξαιρετικού πρώτου εξαμήνου του έτους, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα που προκαλείται από τη γεωπολιτική κατάσταση. Οι προοπτικές είναι εξίσου θετικές, με παραγγελίες που έχουν ληφθεί ήδη να καλύπτουν ολόκληρη την παραγωγή του 2023».

Ο Πάολο Ρόμα, Διευθύνων Σύμβουλος και Οικονομικός Διευθυντής της Automobili Lamborghini, πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος, αλλά η Lamborghini την αντιμετωπίζει με επιτυχία χάρη σε μια σαφή μακροπρόθεσμη στρατηγική, η οποία ενισχύεται από τη μεγάλη απήχηση της μάρκας. Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου υπογραμμίζουν τη θετική τάση και ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι μπορούμε να κλείσουμε το 2022 με σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider