H νέα Mercedes-Benz GLC ήρθε στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H νέα Mercedes-Benz GLC ήρθε στην Ελλάδα
Η νέα γενιά του μεσαίου, premium, SUV διατίθεται αποκλειστικά ως τετρακίνητη και σε υβριδικές εκδόσεις.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την πανευρωπαϊκή της παρουσίαση, η νέα GLC είναι διαθέσιμη για παραγγελία και στη χώρα μας. Στην τρίτη του γενιά, το μεσαίο, premium, SUV της Mercedes-Benz κυκλοφορεί αποκλειστικά ως τετρακίνητο και με υβριδική τεχνολογία. Η νέα GLC μεγάλωσε σε διαστάσεις και αναβαθμίστηκε σημαντικά σε τεχνολογίες, ανεβάζοντας τον πήχη στην κατηγορία.

Το μήκος της ανέρχεται σε 4,72 μέτρα (+6 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο), ενός το πλάτος έχει παραμείνει στο 1,89 μ. Πέρα από τους αυξημένους χώρους για τους πίσω επιβάτες, προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ (στα 620 λίτρα, +70 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο).

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια συνδυάζεται με τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας που προσφέρει το σύστημα πολυμέσων MBUX. Ανάμεσα στα επίπεδα εξοπλισμού της νέας GLC βρίσκεται και η AVANTGARDE Line.Το ψηφιακό ταμπλό της νέας GLC περιλαμβάνει την οθόνη 12,3 ιντσών στον πίνακα οργάνων και 11,9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Μέσω της λειτουργίας “transparent bonnet”, ο οδηγός μπορεί να βλέπει τι υπάρχει κάτω από τους εμπρός τροχούς, σαν το καπό να είναι διάφανο!

Υβριδικές εκδόσεις της Mercedes-Benz GLC

Όλες οι εκδόσεις της GLC είναι εξηλεκτρισμένες, είτε με τεχνολογία mild-hybrid είτε με plug-in hybrid. Στην τελευταία περίπτωση, η ηλεκτρική αυτονομία ξεπερνά τα 100 χλμ., επιτρέποντας τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη χωρίς εκπομπές ρύπων.

GLC 200 4MATIC με 2λιτρο μοτέρ 204 ίππων,
GLC 300 4MATIC με ίδιο κινητήρα αλλά 258 ίππους,
την diesel GLC 220 d 4MATIC με 197 ίππους
την plug-in υβριδική GLC 300 e 4MATIC με συνδυαστική ισχύ 313 ίππων,
την επίσης plug-in υβριδική GLC 400 e 4MATIC με 381 ίππους
και την plug-in υβριδική με πετρελαιοκινητήρα GLC 300 de 4ΜΑTIC με συνδυαστική ισχύ 335 ίππων.

Τιμές – εξοπλισμός της Mercedes-Benz GLC

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν από την Mercedes-Benz Ελλάς αφορούν τις mild hybrid εκδόσεις.

GLC 200 4MATIC €66.500
GLC 220d 4MATIC €71.500
GLC 300 4MATIC €75.500

Ο στάνταρ εξοπλισμός είναι πλούσιος και περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – σύστημα πολυμέσων MBUX συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto και χάρτες πλοήγησης, COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, Speed Limit Assist, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, Adaptive Main Beam Assist - Προσαρμοζόμενο ύψος δέσμης φωτός, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, κάμερα οπισθοπορείας, Active Parking Assist, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider