H νέα ηλεκτρική Mercedes EQB είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην Ελλάδα

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H νέα ηλεκτρική Mercedes EQB είναι διαθέσιμη για παραγγελία στην Ελλάδα
Οι τιμές του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Mercedes ξεκινούν από 61.850 ευρώ.

Η Mercedes παρουσίασε πρόσφατα τη νέα αμιγώς ηλεκτρική EQB, που έγινε το δεύτερο από τα τέσσερα premium ηλεκτροκίνητα μοντέλα που ετοιμάζει η γερμανική φίρμα. Προστήθεται στην άκρως επιτυχημένη οικογένεια EQ και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την γκάμα της Mercedes. Στην Ευρώπη, το πλήρως ηλεκτρικό compact SUV θα κυκλοφορήσει στις εκδόσεις EQB 300 4MATIC με απόδοση 168 kW, και EQB 350 4MATIC με 215 kW απόδοσης. Η αυτονομία του μοντέλου βρίσκεται στα 419 χιλιόμετρα σε κάθε περίπτωση. Μελλοντικά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις, μεταξύ των οποίων μια με ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

Η EQB προσφέρει πέντε θέσεις ως βασικό εξοπλισμό, αλλά διατίθεται προαιρετικά και ως επταθέσιο μοντέλο. Συνεπώς, μπορεί να φιλοξενεί σχεδόν κάθε μέγεθος οικογένειας και να καλύπτει όλα τα είδη μεταφορικής ανάγκης. Με αυτόν τον τρόπο αποκτά μια ιδιαίτερη θέση στην κατηγορία των compact ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η νέα Mercedes EQB ερμηνεύει τη σχεδιαστική γραμμή της «προοδευτικής πολυτέλειας» της Mercedes-EQ με ιδιαίτερη τόλμη και χαρακτήρα. Διαθέτει τη χαρακτηριστική μαύρη μάσκα «black panel» της Mercedes-EQ με το αστέρι στο κέντρο. Άλλο ένα στοιχείο της σχεδίασης των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω.

H Mercedes EQB είναι πλέον διαθέσιμη στη χώρα μας για παραγγελία με την τιμή της έκδοσης EQB 300 4MATIC να είναι στις 61.850, ενώ η έκδοση EQB 350 4MATIC κοστίζει 64.250 ευρώ. Το πρόγραμμα επιδότησης «Κινούμαι ηλεκτρικά» καλύπτει μόνο την έκδοση 300 4MATIC, με την τιμή της να μειώνεται στις 55.850 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider