Canoo Lifestyle Vehicle: Φουτουριστικό και οικονομικό ηλεκτρικό MPV

Κώστας Παστρίμας
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Canoo Lifestyle Vehicle: Φουτουριστικό και οικονομικό ηλεκτρικό MPV
Η Canoo παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα με τιμή που στις ΗΠΑ ξεκινά από 35.000 δολάρια

Η Canoo είναι μια αμερικανική staretup με έδρα στο Λος Άντζελες, η οποία εδώ και λίγα χρόνια ετοιμάζεται να ρίξει αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά. Πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο όχημα που θα βάλει σε παραγωγή. Πρόκειται για ένα βαν πολλαπλών χρήσεων (MPV) που το ονομάζει απλά Lifestyle Vehicle και με το οποίο σκοπεύει να κατακτήσει την αγορά τόσο με την τεχνολογία που θα ενσωματώνει όσο και με τη χαμηλή τιμή του.

Δεν ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός της Canoo, όμως. Όταν το 2019 η εταιρεία πρωτοπαρουσίασε τα πλάνα της για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, έλεγε ότι δεν θα είναι διαθέσιμα προς πώληση αλλά μόνο μέσω μιας υπηρεσίας συνδρομών. Οι χρήστες τους δηλαδή δεν θα τα αγόραζαν αλλά τα οχήματα θα ήταν κατά κάποιο τρόπο «κοινής χρήσης», με την εταιρεία να αναλαμβάνει τη συντήρηση και επισκευή τους. Το πλάνο αυτό, όμως, άλλαξε και πλέον η Canoo στοχεύει σε πωλήσεις, δίνοντας προτεραιότητα σε στόλους οχημάτων παρά σε μονάδες.

Ας επιστρέψουμε όμως στο Lifestyle Vehicle. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σχεδίασης ηλεκτρικό επιβατικό βαν, στο οποίο το εμπρός και το πίσω μέρος μοιάζουν αρκετά, σε σημείο να είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις. Το εσωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί για να μεταφέρει από 5 έως 7 επιβάτες και, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι κατάλληλο τόσο για οικογένειες όσο και για υπηρεσίες ταξί αλλά και για όσους αγαπούν την περιπέτεια.

Το Lifestyle Vehicle είναι χτισμένο πάνω στην ηλεκτρική πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η ίδια η Canoo και την οποία μάλιστα επρόκειτο να μοιραστούν με τη Hyundai, σε μια συνεργασία που δεν προχώρησε τελικά. Η μπαταρία που θα δίνει την ενέργεια θα είναι 80 kWh και θα αποδίδει 300 ίππους στους πίσω τροχούς. Η εμβέλεια θα είναι 400 χιλιόμετρα και ο χρόνος φόρτισης από 0 μέχρι το 80% θα είναι λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ θα υπάρχει «κόφτης» στα 200 χλμ/ώρα.

Η Canoo δέχεται ήδη παραγγελίες για το Lifestyle Vehicle, με τη μικρή προκαταβολή των 100 δολαρίων, και οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2022. Θα υπάρχουν τρία επίπεδα εξοπλισμού (base, premium και adventure). Η τιμή για τη βασική έκδοση θα ξεκινάει από 34.750 δολάρια και θα φτάνει μέχρι τα 49.950 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider