H υπέροχη Maserati MC20 προκαλεί Ferrari και Lamborghini (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H υπέροχη Maserati MC20 προκαλεί Ferrari και Lamborghini (pics & vid)
Το νέο super sport μοντέλο της Maserati ήρθε μετά από πολλά χρόνια να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυνάμεις Ferrari Roma και Lamborghini Huracan.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που η ιταλική Maserati προσέφερε ένα super car στο κοινό. H MC12 ξεκίνησε να παράγεται το 2005 και σταμάτησε το 2006, με μόλις 50 αντίτυπα να κυλούν τους τροχούς τους στο δημόσιο δρόμο.

insider

Έκτοτε, η ιταλική μάρκα από τη Μόντενα συνέχισε τον εναλλακτικό της δρόμο, αυτών της κατασκευής sport GT και saloon μοντέλων, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε το sport SUV με την ονομασία Levante.

Νέα εποχή Maserati

Πλέον η Maserati αποφάσισε να γυρίσει σελίδα, με την MC20 να σηματοδοτεί αυτή την αλλαγή κατεύθυνσης. Η οποία ωστόσο συνάδει απόλυτα με την αρχική φιλοσοφία της μάρκας, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τις απόλυτες επιδόσεις και τους αγώνες.

insider

Η MC20 δεν είναι μόνο ένα αμιγώς σπορ αυτοκίνητο, με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και τη μετάδοση στους πίσω τροχούς. Είναι και ο ο φορέας ενός εντελώς νέου μηχανικού συνόλου, με την ονομασία Nettuno. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί και την επιστροφή της μάρκας στον αγωνιστικό στίβο.

insider

Δικός της κινητήρας, μετά από 20 χρόνια

Πιστή στην αρχιτεκτονική V6, η Maserati δημιούργησε ένα μηχανολογικό αριστούργημα μόλις 3.000 κ.εκ., με υποτετράγωνη γεωμετρία, δύο turbo και πολύ υψηλή συμπίεση, 11:1. Χάρη στην τεχνολογία των δύο μπουζί ανά κύλινδρο και των δύο φάσεων άμεσου και έμμεσου ψεκασμού, το μοτέρ αποδίδει την εκπληκτική για τον κυβισμό του ισχύ των 630 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και ροπή 730 Nm από τις 3.000 σ.α.λ.

insider

Χάρη στη συγκράτηση του βάρους κάτω από το όριο των 1.500 κιλών, οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, με μέγιστη ταχύτητα 325 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δλ.

Για τις συγκρίσεις σας, η πισωκίνητη Lamborghini Huracan με τον V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 5,2 λίτρων αποδίδει 610 ίππους ισχύος και 560 Nm ροπή, φτάνοντας τη μέγιστη ταχύτητα των 325 χλμ./ώρα και επιταχύνει σε 3,3 από 0-100 χλμ./ώρα.

insider

Αντίστοιχα, η Ferrari Roma (η οποία έχει πιο GT χαρακτήρα με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω) έχει κινητήρα V8 3,85 λίτρων με turbo, ισχύ 620 ίππων και ροπή 760 Nm. Η μέγιστη ταχύτητά της είναι 320 χλμ./ώρα, ενώ για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 3,4 δλ.

Από τις παραπάνω συγκρίσεις είναι προφανές ότι η Maserati MC20 έχει ότι χρειάζεται σε επίπεδο επιδόσεων, για να πετάξει το γάντι στους πιο άμεσους ανταγωνιστές της. Ταυτόχρονα, η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός – πίσω, τα τεράστια φρένα της Brembo με δαγκάνες έξι εμβόλων εμπρός και τεσσάρων πίσω, το μπλοκέ διαφορικό, καθώς και οι τροχοί διαμέτρου 20 ιντσών με ελαστικά πλάτους 245 εμπρός και 305 χιλ. πίσω, αναμένεται να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία οδικής συμπεριφοράς.

insider

Ταυτόχρονα, ως το νεότερο μοντέλο στην ολιγομελή αυτή ομάδα των ιταλικών sport coupe, διαθέτει μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και ασφάλειας, ενώ κορυφαία είναι και η συνδεσιμότητα, μέσω της πλατφόρμας Maserati Connect.

Δυναμική και ντελικάτη

Αισθητικά η νέα MC20 τιμά τη σχεδιαστική ταυτότητα της Maserati και συνδυάζει την κομψότητα με το sportiness, βρίθει δε πολύ ντελικάτων λεπτομερειών τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο εσωτερικό.

insider

Σε αυτό, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός αλλά με την κλασική διάταξη των κυκλικών ταχύμετρου και στροφόμετρου, ενώ μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό φροντίζει για τον έλεγχο του συστήματος multimedia, τον κλιματισμό και πολλών ακόμα λειτουργιών.

insider

Η παραγωγή της νέας Maserati MC20 αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2021, ωστόσο η εταιρεία δέχεται ήδη, από χθες 9 Σεπτεμβρίου 2020, παραγγελίες. Οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, ωστόσο αναμένεται να κυμαίνονται μεταξύ των 150 και 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider