Η Avis φέρνει στην Ελλάδα το car-sharing

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Avis φέρνει στην Ελλάδα το car-sharing
Θα εφαρμοσθεί αρχικά στην Αθήνα και θα επιτρέπει την ενοικίαση αυτοκινήτου ακόμα και ανά λεπτό

Τη δυνατότητα να «νοικιάζουν» αμάξι ακόμη και με το λεπτό θα δίνει σύντομα η Avis, καθώς είναι η πρώτη εταιρεία που φέρνει στην Ελλάδα την υπηρεσία car sharing. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βρίσκουν εύκολα αυτοκίνητα σε όλη την πόλη, να τα χρησιμοποιούν για όσο χρόνο θέλουν και στη συνέχεια να τα παρκάρουν για να είναι ξανά διαθέσιμα στους υπόλοιπους χρήστες της πλατφόρμας.

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ανδρέας Ταπραντζής, η εν λόγω εφαρμογή είναι ήδη σε πιλοτική λειτουργία στην Αθήνα, καθώς ήδη σε περίπου 50 οχήματα έχει εγκατασταθεί το σχετικό λογισμικό. Μάλιστα, εντός των επομένων ημερών, αναμένονται νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πιλοτικό πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον κ. Ταπραντζή, μεγάλο πλεονέκτημα της εν λόγω υπηρεσίας είναι η ευελιξία και η ευκολία θα προσφέρει σε όσους τη χρησιμοποιούν. Και αυτό γιατί θα εξασφαλίζει ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται η χρήση του αυτοκινήτου, τα καύσιμα καθώς και το πάρκιν. Μάλιστα, την παρομοίασε με την αντίστοιχη εφαρμογή της Lime, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να νοικιάσουν ηλεκτρικά πατίνια για τις διαδρομές τους στην πόλη. Όσο για το κόστος, αναμένεται να είναι ακριβότερη από τα ταξί, καθώς η αντίστοιχη υπηρεσία στη Δανία κοστίζει 1 ευρώ ανά λεπτό.

Όπως τόνισε ο κ. Ταπραντζής, η εν λόγω υπηρεσία στοχεύει στο απώτερο μέλλον, καθώς αναμένεται να φέρει κέρδη σε 4-5 χρόνια από σήμερα, αλλά σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της αυτοκίνησης ειδικά εντός των πόλεων. Εντούτοις, για να επεκταθεί θα πρέπει να λυθούν μια σειρά από προβλήματα υποδομής, κάτι που αναμένεται να γίνει σε μεγάλο βαθμό εντός του τρέχοντος έτους. Εφόσον συμβεί αυτό και η υπηρεσία «τρέξει» ικανοποιητικά στην Αθήνα, θα επεκταθεί και στη Θεσσαλονίκη.

Κέρδη 95 εκατ. ευρώ το 2019

Ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα και τους στόχους της Avis, o κ. Ταπραντζής τόνισε πως στόχος είναι να πεισθεί ο Έλληνας καταναλωτής ότι το Lessing είναι γι αυτόν και ότι τον συμφέρει. Ενδεικτικό είναι ότι ήδη το 2019 3.000 νέοι πελάτες δοκίμασαν την υπηρεσία retail leasing της Avis ενώ φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. Αντίστοιχα, στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει τις επενδύσεις που κάνει και στο κομμάτι της τεχνολογίας, οι οποίες ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ δίνοντας έμφαση και στην ιστοσελίδα myAvis.gr.

Ως προς τα οικονομικά μεγέθη, ο κύκλος εργασιών της Avis για το 2019 έκλεισε στα 190 εκατ. ευρώ, με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 95 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων (PBT) στα 31 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία ενεργητικού της εταιρείας σήμερα, ξεπερνάει τα 500 εκατ. ευρώ.

Το 2019 η Avis προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ, δίνοντας έμφαση στην ανανέωση και μεγέθυνση του στόλου της, ο οποίος ξεπέρασε τα 38.000 οχήματα. Με την αγορά 11.000 νέων οχημάτων, υλοποίησε το 10% των ταξινομήσεων της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, αυξάνοντας κατά 30% τους πελάτες της στις υπηρεσίες μακροχρόνιων μισθώσεων (leasing). Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις της Avis και στις υπηρεσίες βραχυχρόνιων μισθώσεων (rent a car), συγκεντρώνοντας πάνω από 2 εκατ. ημέρες ενοικίασης μέσα στο 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider