Κέρδη στη Wall Street παρά την «παραφωνία» του ντιμπέιτ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street παρά την «παραφωνία» του ντιμπέιτ
Άνοδο άνω των 300 μονάδων κατέγραψε ο Dow Jones την Τετάρτη.

Με «μπροστάρη» τον Dow Jones, επέστρεψαν σε θετικό έδαφος οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη. Το πάνω χέρι είχαν οι αγοραστές που έδειξαν να αφήνουν για λίγο στην άκρη το χαοτικό ντιμπέιτ μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, και να εστιάζουν στο νέο πακέτο μέτρων που έρχεται.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Στίβεν Μνούτσιν εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις συνομιλίες που θα ξεκινήσει με την Νάνσι Πελόζι, για το νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας, κάνοντας λόγο για προοπτική «συμφωνίας».

Από την άλλη και Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε σύμφωνα με διεθνή μέσα πως οι Δημοκρατικοί θα επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ρεπομπλικάνους, με πρόταση για μέτρα ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων. Με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσουν ξανά οι επαφές μεταξύ της Νάνσι Πελόζι και του Αμερικανού ΥΠΟΙΚ, Στίβεν Μνούτσιν.

Σε ότι αφορά το ντιμπέιτ δημοσκόπηση έδειξε πως το 48% των τηλεθεατών κρίνει ότι νικητής αυτής της πρώτης αναμέτρησης ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ το 41% θεώρησε αντιθέτως πως κέρδισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Το υπόλοιπο 11% θεώρησε ότι δεν κέρδισε καθαρά κανείς.

Το 69% των ερωτηθέντων είπε ότι αισθάνθηκε «ενοχλημένο» από τον τόνο της τηλεμαχίας, και μόλις το 17% είπε πως αισθάνθηκε καλύτερα «πληροφορημένο» αφού παρακολούθησε την εκπομπή αυτή. Περίπου το 20% είπε πως αισθάνθηκε απαισιοδοξία.

Οικονομικοί αναλυτές σχολίαζαν λίγη ώρα νωρίτερα πως θεωρούν πως η έκβαση της αναμέτρησης ήταν μοιρασμένη και ότι υπάρχει πολλή «αβεβαιότητα».

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Τετάρτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,2% στις 27.781 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,83% στις 3.363 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,74% στις 11.167 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider