Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street υπό το βάρος του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street υπό το βάρος του κοροναϊού
Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στην εξάπλωση του κοροναϊού, και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφονται στη Wall Street την Τρίτη μετά το χθεσινό μίνι sell off που πυροδοτήθηκε από τους φόβους της γενικευμένης εξάπλωσης του κοροναϊού.

Πλέον ο ιός μετά τη Γαλλία έκανε την εμφάνισή του και στη Γερμανία με το πρώτο κρούσμα να επιβεβαιώνεται την Τρίτη. Επίσημα και με τις τελευταίες εξελίξεις οι νεκροί ανέρχονται στους 106 με 4.547 κρούσματα στην Κίνα. Επίσης 61 άτομα έχουν θεραπευτεί.

Οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ξέσπασε η επιδημία, έκαναν λόγο για 24 νέους θανάτους και 1.300 σχεδόν κρούσματα.

Στη Βαυαρία της Γερμανίας επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κοροναϊό.

«Ένας άνδρας από την περιοχή Στάρνμπεργκ προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό» και «έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση και σε απομόνωση», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Ο ασθενής βρίσκεται «σε καλή κατάσταση από ιατρική άποψη», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι οικείοι του ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα και τις προφυλάξεις υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται.

Το βαυαρικό υπουργείο Υγείας δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για τον άνδρα και τις περιστάσεις υπό τις οποίες μολύνθηκε.

Παράλληλα το βλέμμα των επενδυτών είναι και στα εταιρικά αποτελέσματα με την Apple να ανακοινώνει σήμερα Τρίτη τα αποτελέσματα τριμήνου και την Τετάρτη η Tesla του Έλον Μασκ.

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Τρίτη, λίγο πριν τις 17:00 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,30% στις 28.612 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,52% στις 9.186 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,35% στις 3.254 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider