Διατήρησε τις 29.000 μονάδες ο Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διατήρησε τις 29.000 μονάδες ο Dow Jones
Σε ρυθμούς εταιρικών αποτελέσματων συνεχίζει να κινείται η Wall Street.

Με οριακές μεταβολές έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη με τους επενδυτές να αισθάνονται μία μικρή ανακούφιση από τις πρώτες υπογραφές μεταξύ Τραμπ - Χε για το εμπόριο αλλά να την πίεση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Τα ηνία από την JP Morgan και την Citigroup πήραν η Goldman Sachs και η Bank of America την Πέμπτη.

Έπεσαν οι πρώτες υπογραφές μεταξύ Τραμπ - Χε

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα ιστορικό βήμα, ένα βήμα που δεν είχαμε κάνει ποτέ με την Κίνα, για μια δίκαιη και αμοιβαία εμπορική συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την άφιξή του στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου, μαζί με τον Λιου Χε, για την τελετή της υπογραφής.

Goldman Sachs

Χαμηλές πτήσεις κατέγραψε η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs για το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs κατέγραψε πτώση κερδών που διαμορφώθηκαν στα 1,72 δισ. δολάρια ή 4,69 δολάρια ανά μετοχή από 2,32 δισ. δολάρια ή 6,04 δολάρια ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Αντίθετη πορεία ακολούθησαν τα έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 9,96 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 23%, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για 8,55 δισ. δολάρια.

Το trading μετοχών ενισχύθηκε 12%, στα 1,71 δισ. δολάρια, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Bank of America

Κατώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Bank of America για το τέταρτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη και έσοδα ρίχνοντας παράλληλα τη μετοχή της κατά 1,5% αυτή την ώρα στη Wall Street.

Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 6,75 δισ. δολάρια ή 74 σεντς ανά μετοχή από 7,04 δισ. δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 1,4% στα 22,35 δισ. δολάρια από 22,68 δισ. δολάρια.

Ωστόσο ισχυρή παρουσία είχε το τμήμα trading ομολόγων που σημείωσε απόδοση καλύτερη των εκτιμήσεων. Το κομμάτι της καταναλωτικής τραπεζικής σημείωσε πτώση 4% στα 9,5 δισ. δολάρια. με άνοδο της έκδοσης πιστωτικών καρτών κατά 6%.

Δείκτες

Την Τετάρτη, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,32%, στις 29.033 μονάδες. Άνοδο 0,15% στις 3.288 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ κατά 0,08% στις 9.258 μονάδες, κατέγραψε άνοδο ο Nasdaq.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider