Σε υψηλό μηνός ανέβασε τον Dow το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό μηνός ανέβασε τον Dow το πετρέλαιο

Σημαντικά κέρδη, της τάξης του 1%, κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά το ανοδικό ράλι της τιμής του «μαύρου χρυσού».

Tατυτόχρονα η επενδυτική κοινότητα προετοιμάζεται για ανασύνταξη δυνάμεων, αναμένοντας την ετυμηγορία περισσότερων εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς ξεκίνησε επισήμως από τη Δευτέρα η περίοδος δημοσιοποίησης των οικονομικών μεγεθών των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιρειών για το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Της ανόδου ηγήθηκαν ο κλάδος της ενέργειας και ο χρηματοπιστωτικός τομέας, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη σε διάστημα ενός μηνός «κερδίζοντας» πάνω από 160 μονάδες. Η τιμή των συμβολαίων του πετρελαίου ξεπέρασε τα 42 δολάρια το βαρέλι, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα για το 2016.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,94% για να κλείσει στις 17.721,25 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,80% στις 4.872,09 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,97% για να τερματίσει στις 2.061,72 μονάδες.

«Η Wall Street ακολούθησε το ράλι του πετρελαίου», σχολιάζει ο Jeremy Klein, επικεφαλής αναλυτής της FBN Securities.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider