Bloomberg: Κορυφαίο σε αποδόσεις διεθνώς το 2019 το Χρηματιστήριο Αθηνών – Ράλι 38%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Κορυφαίο σε αποδόσεις διεθνώς το 2019 το Χρηματιστήριο Αθηνών – Ράλι 38%
Το ράλι 38% του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι υπερδιπλάσιο από τα κέρδη που έχει καταγράψει φέτος ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall Street.

Ως το χρηματιστήριο με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο για φέτος – από τις αρχές του 2019 – αναδεικνύεται το ελληνικό, γράφει, σε νέο δημοσίευμά του το Bloomberg, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως «τη χώρα που έλαβε το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία».

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, από τις αρχές του 2019 μέχρι και σήμερα, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει πραγματοποιήσει ράλι 38%, ποσοστό το οποίο είναι υπερδιπλάσιο από τα κέρδη που έχει καταγράψει φέτος ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall Street.

«Η άνοδος για το ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχιστεί», δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, ιδίως εάν, όπως γράφει το Bloomberg, «κερδίσει τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα εφαρμόσει πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, ενώ θα επιταχύνει τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τραπεζικός κλάδος», δηλώνει ο κ. Λαζαρίδης.

«Το 2019 ξεκίνησε υπέροχα (για το ελληνικό χρηματιστήριο)», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης για να συμπληρώσει «Οι τράπεζες επιλύουν αποτελεσματικά τα θέματά τους, τα δημοσιονομικά προβλήματα έχουν επιλυθεί και η πραγματική οικονομία διαθέτει τα μέσα να υποστηρίξει τα επιχειρηματικά πλάνα».

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν πως η αισιοδοξία για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά πρώιμη. Σε πρόσφατη έκθεσή της η Morgan Stanley ανέφερε πως τα θεμελιώδη των ελληνικών τραπεζών δεν μπορούν να υποστηρίξουν το ράλι που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και ας μην ξεχνάμε και την τρίτη μνημονιακή έκθεση της Κομισιόν, η οποία περιείχε πάρα πολλές «κίτρινες κάρτες» για τις μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider