Να μειωθεί το όριο επενδύσεων σε μετοχές για την απόκτηση της «Χρυσής Βίζας» από τις 800.000 ευρώ στα 300.000 ευρώ ζήτησαν σήμερα, Τετάρτη, οι εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών εταιρειών κατά την παρέμβαση τους στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή συζητήθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία την Οδηγία (ΕΕ) 2016/943 για το εμπορικό απόρρητο και το οποίο επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς της Golden Visa διευρύνοντας τις επενδύσεις που εξασφαλίζουν τη βίζα, αλλά και αυξάνοντας τον αριθμό των επενδυτών που δύνανται να συμμετέχουν ως φυσικά πρόσωπα στη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Ελλάδα και να λαμβάνουν την άδεια διαμονής.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας έχει δείξει πως επιδιώκει τη βελτίωση του καθεστώτος χορήγησης άδειας διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που επενδύουν στην Ελλάδα, ωστόσο το τι μέλλει γενέσθαι με τις μετοχές είναι κάτι που θα καταδειχθεί τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) δεν απέκλειαν να υπάρξει συνάντηση των χρηματιστών με τον κ. Πιτσιόρλα ακόμη και αύριο Πέμπτη.