Πετρέλαιο: Η Σαουδική Αραβία «καθησυχάζει» την αγορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η Σαουδική Αραβία «καθησυχάζει» την αγορά
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο την Τετάρτη.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη μετά το ράλι που κατέγραψε πριν από δύο ημέρες ο «μαύρος χρυσός» σημειώνοντας άνοδο κατά 14,3%. Η πτωτική πορεία που καταγράφει πλέον το πετρέλαιο ίσως να οδηγήσει σε αντιστροφή της κατάστασης που είχε προβλέψει πριν από δύο ημέρες η Goldman Sachs, η οποία είχε εκτιμήσει ότι εάν η Σαουδική Αραβία δεν αποκαταστήσει την παραγωγή πετρελαίου της τις επόμενες έξι εβδομάδες, οι τιμές θα μπορούσαν να φθάσουν τα 75 δολάρια.

Τελικά, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει γρήγορα πλήρως την παραγωγή της ύστερα από τις επιθέσεις κατά των εγκαταστάσεων της Aramco το Σαββατοκύριακο.
Το κλίμα στη Μέση Ανατολή παρέμενε, ωστόσο, τεταμένο αφού η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στοιχεία σήμερα που συνδέουν το Ιράν με τις επιθέσεις.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν δήλωσε σήμερα ότι οι επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας το σαββατοκύριακο θα έχουν «βραχυπρόθεσμο» αντίκτυπο αλλά θα επηρεάσουν τις τιμές του αργού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Οι επιπτώσεις αυτού του συμβάντος θα είναι βραχυπρόθεσμες, αλλά αυτό θα επηρεάσει την τιμή του πετρελαίου σε όλες τις χώρες», δήλωσε ο Μπιζάν Ζανγκανέ, σύμφωνα με το ISNA.

Στις 15.09 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ καταγράφουν πτώση κατά 0,56% στα 64,19 δολάρια και τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημειώνουν πτώση κατά 0,76% στα 58,89 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider