Πιέσεις στην Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιέσεις στην Wall Street μετά τα πρακτικά της Fed
Oι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής εξακολουθούν να μην πείθονται πως έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα για την υποχώρηση του πληθωρισμού.

Τελευταία ενημέρωση 21:42

Υποχωρούν οι δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed, που δείχνουν πως οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής εξακολουθούν να μην πείθονται πως έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα για την υποχώρηση του πληθωρισμού και την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αποδυναμώνεται 0,77% στις 39.568 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που καταγράφει απώλειες 0,63% στις 5.287 μονάδες. Ο Nasdaq βρίσκεται στα επίπεδα των 16.720 μονάδων με απώλειες 0,65%.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετά το ρεκόρ στο κλείσιμο της Δευτέρας, ο Nasdaq κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ και ανήλθε στις 16.832 μονάδες. Μέχρι στιγμής το 2024, ο τεχνολογικός δείκτης βρίσκεται ήδη κατά 12% υψηλότερα, κάτι που κάνει τους αναλυτές να αναρωτιούνται αν θα συνεχιστεί το τεχνο - ράλι.

Σήμερα επίσης αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της Nvidia για το α' τρίμηνο του 2024 μετά το «καμπανάκι» της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Henry Allen, η ημέρα ανακοίνωσης των κερδών του κατασκευαστή chip «έχει καταστεί μία από τις σημαντικότερες ημέρες του μακροοικονομικού ημερολογίου». Ο ίδιος σημειώνει, ότι μετά την προηγούμενη τρίμηνη ανακοίνωση της Nvidia, ο S&P 500 ανέβηκε πάνω από 2% στην καλύτερη ημερήσια επίδοση του για το 2024.

Στο ταμπλό, πτώση άνω του 8% σημειώνει η μετοχή της Target, αφότου η εταιρεία παρουσίασε πτώση ετήσιων πωλήσεων και κέρδη κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Shopify ενισχύεται 2,6% μετά την αναβάθμισή της από την Goldman Sachs από neutral σε buy. Η επενδυτική τράπεζα δήλωσε ότι οι μετοχές του ηγέτη στα λογισμικά λιανικής είναι πλέον αρκετά ελκυστικές μετά από ένα δύσκολο μέχρι σήμερα έτος.

Οι αναλυτές αναμένουν άλλο ένα ισχυρό τρίμηνο για τη Nvidia, ενώ εκτιμούν αύξηση της τάξεως του 400% στα κέρδη ανά μετοχή και 240% στα έσοδα σε ετήσια βάση. Η μετοχή της εν αναμονή των αποτελεσμάτων, αποδυναμώνεται 0,62%. Σημειωτέον ότι την τελευταία εβδομάδα έχει ενισχυθεί 2,2% ενώ για το 2024 βρίσκεται 90,9% πάνω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider