Ευρωαγορές: Ήπιες κινήσεις στα ταμπλό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Ήπιες κινήσεις στα ταμπλό
Ήπιες κινήσεις πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών της περασμένης εβδομάδας.

Τελευταία ενημέρωση 16:42

Ήπιες κινήσεις πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών της περασμένης εβδομάδας. Η πιο απρόσμενη ήταν της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας η οποία άνοιξε τον «χορό» των μειώσεων των επιτοκίων μετά από 9 συναπτά έτη νομισματικής σύσφιξης.

Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις που θα καθορίσουν τις κινήσεις τους κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, η οποία, σημειωτέον, περιλαμβάνει τη Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,15% στις 510.61 μονάδες, μετά το ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ ο Eurostoxx 50 ανεβαίνει 0,50% στις 5.069 μονάδες. Σε θετικό έδαφος κινείται ο δείκτης των τραπεζών, ενώ απώλειες καταγράφουν ο μεταλλευτικός και πετρελαϊκός κλάδος.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,10% ή 7.62 μονάδες στις 7.925 μονάδες , ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη κινείται με κέρδη 0,71%, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,37% και στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,38%. Ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,26% στις 34.730 μονάδες.

Ο δανέζικος ναυτιλιακός κολοσσός Maersk, επιβεβαίωσε ότι είχε μισθώσει το φορτηγό πλοίο που νωρίτερα προσέκρουσε στην γέφυρα Francis Scott Key Bridge στην Βαλτιμόρη και είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος της γέφυρας. Η εταιρεία δήλωσε «τρομοκρατημένη από αυτό που συνέβη στην Βαλτιμόρη και οι σκέψεις μας είναι με όσους έχουν επηρεαστεί από το γεγονός. Επιβεβαιώνουμε ότι το φορτηγό πλοίο Dali, της εταιρείας Synergy Marine Group, είναι μισθωμένο από την Maersk και μεταφέρει εμπόρευμα πελατών της».

Στην ανακοίνωσή της πρόσθεσε ότι «Δεν υπήρχε προσωπικό της Maersk στο πλοίο. Παρακολουθούμε τις έρευνες που διεξάγουν οι αρχές και η Synergy και κάνουμε το καλύτερο για να κρατάμε τους πελάτες μας ενήμερους».

Μετά τις εξελίξεις, οι μετοχές της Maersk σημείωσαν πτώση 4,17% σε χαμηλό 52 εβδομάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έχει δρόμο το ράλι των ελληνικών τραπεζών - Αυξάνει τις τιμές στόχους η Euroxx

WeWork: Ο Adam Neumann επιστρέφει και τη διεκδικεί με 500 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider