Πώς θα φορολογηθούν οι κάτοχοι μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα φορολογηθούν οι κάτοχοι μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων
Έναν εμπεριστατωμένο οδηγό φορολόγησης των υπεραξιών που προκύπτουν από κατοχή μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων παρουσιάζει για το 2024 η HellasFin ΕΠΕΥ.

Έναν εμπεριστατωμένο οδηγό φορολόγησης των υπεραξιών που προκύπτουν από κατοχή μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων παρουσιάζει για το 2024 η HellasFin ΕΠΕΥ.

Μέσω αυτού οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πως θα πρέπει να χειριστούν συγκεκριμένους κωδικούς της φορολογικής τους δήλωσης που θα υποβάλλουν μέσα στους επόμενους μήνες.

ΧΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνει 27 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.

Ο ΕΟΧ περιλαμβάνει τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία

Σήμερα μέλη της ΕΖΕΣ είναι τέσσερις χώρες: η Ελβετία, η Ισλανδία, το Λίχτενσταϊν και η Νορβηγία. Οι τρεις από αυτές (εκτός της Ελβετίας) είναι και μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Η HellasFin ΑΕΠΕΥ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει ότι οι πληροφορίες και τα λοιπά στοιχεία που εμπεριέχονται στην παρούσα αναφορά είναι ορθά και πλήρη αλλά δεν έχει καμία ευθύνη για ενδεχόμενο λάθος ή παράλειψη και / ή ευθύνη σχετικά με την ακρίβεια, αξιοπιστία, επικαιροποίηση και πληρότητα των παραπάνω πληροφοριών και στοιχείων ή ευθύνη προερχόμενη άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση των παραπάνω πληροφοριών. Όλα τα στοιχεία για τον Φόρο Μερισμάτων και Τόκων, παρέχονται στα άρθρα 36-37 του Ν.4172/2013, επίσης όλα τα στοιχεία που αφορούν τον Φόρο Υπεραξίας Τίτλων, περιέχονται στο άρθρο 42 του Ν.4172/2013.

Τα στοιχεία και πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έχουν αποκλειστικά πληροφοριακό-ενημερωτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν συνιστούν παροχή επενδυτικών ή άλλου είδους συμβουλών ή πρόσκληση-προτροπή για επένδυση σε προϊόντα που διαπραγματεύονται ή θα διαπραγματευθούν σε οποιαδήποτε οργανωμένη η μη αγορά. Οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιούνται για ενημερωτικούς και μόνο σκοπούς και όχι για εμπορικούς, επενδυτικούς ή άλλους σκοπούς. Η HellasFin ΑΕΠΕΥ δεν ευθύνεται για τυχόν εμπορικές ή επενδυτικές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές. Για κάθε θέμα που αφορά την φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών τίτλων πρέπει να συμβουλεύεστε τον Φορολογικό σας σύμβουλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider