Wall Street: Περιορίζονται οι απώλειες πριν από τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Περιορίζονται οι απώλειες πριν από τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ με ενδιαφέρον παρατηρούνται και οι επιχειρηματικές εξελίξεις.

Τελευταία ενημέρωση 20:46

Πτωτικές κινήσεις σημειώνονται στην Wall Street για την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ με ενδιαφέρον παρατηρούνται και οι επιχειρηματικές εξελίξεις. Ωστόσο, την τελευταία ώρα οι ισχυρές απώλειες στους δείκτες περιορίζονται αισθητά.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones χάνει 0,16% μονάδες στις 35.259 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,26% στις 4.487 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,64% στις 13.796 μονάδες.

Οι προβολείς στον πληθωρισμό

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία κατά τον Ιούλιο, που αναμένονται να ανακοινωθούν αύριο.

Οι αγορές θα αποτιμήσουν το κατά πόσο η αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) έχει επιβραδύνει τις πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία, ενώ οι αυριανές ανακοινώσεις θα δώσουν «σημάδια» για το κατά πόσο η Fed θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής το επόμενο χρονικό διάστημα ή για το εάν θα κερδίσει έδαφος η άποψη για «πάγωμα» στις αυξήσεις των επιτοκίων της τράπεζας.

Σημειώνεται πως οι αναλυτές δίνουν 86% πιθανότητες για διατήρηση των επιτοκίων της Fed στα τρέχοντα επίπεδα τους, σύμφωνα με το FedWatch του CME Group.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Μεγάλη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Penn Entertainment, μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας της για σύμπραξη με το ESPN στο αθλητικό στοίχημα.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της WeWork εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της εταιρείας.

Κατρακυλάει έως και 20% η τιμή της μετοχής της αμερικανικής online πλατφόρμας gaming Roblox την Τετάρτη, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα β’ τριμήνου που έχασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τόσο στο ανώτατο όσο και στο κατώτατο όριο.

Μετά από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στην Wall Street οι αναλυτές αναμένουν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Walt Disney.

Σημειώνεται πως από τις 443 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα τους, το 78,6% έχει υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CVC: Εξετάζει επένδυση σε IPO γερμανικής εταιρείας, ύψους 7 δισ. ευρώ

Η αξία της Novo Nordisk ξεπέρασε το ΑΕΠ της Δανίας!

Rebound για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών μετά την «αναδίπλωση» Μελόνι

gazzetta
gazzetta reader insider insider