Χρηματιστήριο: Διστακτικές ανοδικές κινήσεις «κόντρα» στο διεθνές πτωτικό κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διστακτικές ανοδικές κινήσεις «κόντρα» στο διεθνές πτωτικό κλίμα
Απόπειρα να «ξαναπιάσει» τις 820 μονάδες πραγματοποιεί την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε κόντρα με το πτωτικό κλίμα που κυριαρχεί διεθνώς, καταγράφοντας ήπια άνοδο

Απόπειρα να «ξαναπιάσει» τις 820 μονάδες πραγματοποιεί την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε κόντρα με το πτωτικό κλίμα που κυριαρχεί διεθνώς, καταγράφοντας ήπια άνοδο.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 819,38 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,22% , με τον τζίρο στα 4,80 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ενισχύεται σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,36%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,86%), της Jumbo (+1,50%) και Viohalco (+1,18%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-0,93%), της Τέρνα Ενεργειακή (-0,92%) και της Motor Oil (-0,88%).

Σημειώνεται πως χθες, Πέμπτη, η Viohalco ανακοίνωσε αποτελέσματα εξαμήνου με τον τζίρο να ανέρχεται στο ποσό των 3,597 δισ. ευρώ αυξημένος κατά 45% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2021 (2,489 δισ. ευρώ), αποτυπώνοντας την άνοδο της ζήτησης σε όλους τους κλάδους, την αύξηση του όγκου πωλήσεων και των τιμών μετάλλων, καθώς και τον αντίκτυπο του πληθωριστικού περιβάλλοντος.

Από την άλλη, ως γνωστόν, χτες η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε αφενός την έκδοση δύο ομολογιακών δανείων αξίας €500 εκατ. και €275 εκατ. (από τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ), αφετέρου την επίτευξη συμφωνίας με ομολογιούχος για την πρόωρη αποπληρωμή του «ακριβού ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ που είχε εκδώσει προ ολίγων ετών με «αλμυρό» επιτόκιο, καθώς στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης που υπεβλήθη «πήρε πράσινο φως» από το σχεδόν 75% των ομολογιούχων. Οι οποίοι αθροιστικά «εκπροσωπούσαν» ομολογίες αξίας περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των πρώτων Υλών (+0,81%) και των Κατασκευών (+0,75%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-0,48%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-0,43%).

Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 20 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Στα ταμπλό, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΒΕ+7,84% και Ελλάκτωρ +2,86%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή -2,86% και Unibios -1,90%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πώς ενισχύεται το χρηματοοικονομικό προφίλ – Οι νέες κινήσεις με τα ομόλογα και τα οφέλη

Viohalco: Aύξηση 45% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών εξαμήνου, στα 3,59 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider