Χρηματιστήριο: Iσχυρά κέρδη και ράλι πάνω από τις 870 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Iσχυρά κέρδη και ράλι πάνω από τις 870 μονάδες
Κινούμενος ανοδικά την Τετάρτη ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών, καταφέρνει να «πιάσει» και τις 870 μονάδες, με τον τζίρο παρ' όλ' αυτά σε χαμηλά επίπεδα.

Τελευταία ενημέρωση 16:15

Κινούμενος ανοδικά την Τετάρτη ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών, καταφέρνει να «πιάσει» και τις 870 μονάδες, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να δείχνουν την ίδια επιφυλακτικότητα με τις προηγούμενες ημέρες, καθώς συγχρονίζονται με τις διεθνείς αγορές οι οποίες «πήραν τα πάνω τους» μετά από τα καλύτερα από το αναμενόμενο πληθωριστικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Για άλλη μια φορά, την συνεδρίαση χαρακτηρίζει ο χαμηλός τζίρος.

Σε επιχειρηματικά νέα, η συμφωνία της Motor Oil Renewable Energy με την Ελλάκτωρ για το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ θα τεθεί επί τάπητος στην έκτακτη γενική συνέλευση της Motor Oil που θα λάβει χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00.

Έτσι την Τετάρτη, ο γενικός δείκτης κερδίζει 1,52% «σκαρφαλώνοντας» και πάλι στις 872,62 μονάδες, με τον τζίρο στα 23,85 εκατ. ευρώ.

O Large Cap ενισχύεται 1,60% και ο Mid Cap 1,68%.

Στους κλαδικούς δείκτες όλοι οι δείκτες βρίσκονται σε θετικό έδαφος με Πρώτες Ύλες και Εμπόριο σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη με 3,49% και 3,14% αντίστοιχα. Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 2,52%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, διακρίνονται η Viohalco με 5,11%, Marfin με κέρδη 5,07%, και Alpha Bank με 3,80% ενώ στο κόκκινο βρίσκεται ο Ελλάκτωρ με -1,15%.

Ανοδικά κινούνται 69 μετοχές, πτωτικά 33, και αμετάβλητες παραμένουν 15.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Motor Oil: Το deal με την Ελλάκτωρ για το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ σε έκτακτη γ.σ. στις 8 Σεπτεμβρίου

Χρηματιστήριο: «Έχασε» τις 860 μονάδες μετά από μια υποτονική συνεδρίαση

gazzetta
gazzetta reader insider insider