Χρηματιστήριο: Μια «ανάσα» από τις 870 μονάδες - «Γκάζι» από Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μια «ανάσα» από τις 870 μονάδες - «Γκάζι» από Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο
Με το «δεξί» στην εβδομάδα το Χρηματιστήριο. Σε χαμηλά ο τζίρος εν μέσω καλοκαιριού.

Ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα, εν μέσω και των κινήσεων που καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, με το τζίρο σε ρυθμούς καλοκαιριού. Πλέον, η αγορά κινείται με πρώτο στόχο την ανάκτηση των 870 μονάδων και μετέπειτα τις 875 μονάδες που αποτελεί και τον ΚΜΟ 30.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,63% στις 869,90 μονάδες με τον τζίρο μόλις στα 37,10 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,59% στις 2.081 μονάδες, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,76% και στις 1.424 μονάδες.

Τα πακέτα έφτασαν τα 5,10 εκατ. ευρώ με υψηλότερο να περνάει σε Entersoft με τη μετοχή να κλείνει με κέρδη 5,56% στα 3,8 ευρώ.

Από την άλλη, ο τραπεζικός υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,07% με την ΕΤΕ να είναι η μοναδική που διατήρησε θετικό πρόσημο στο 0,67%. Η Alpha Bank έκλεισε σχεδόν αμετάβλητη στα 1,06 ευρώ, η Πειραιώς υποχώρησε κατά 1,31% και η Eurobank κατά 0,10%.

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αναμένει η Bank of America καθώς όπως επισημαίνει θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τα business plans τους για την εξυγίανση των ισολογισμών τους από τα NPEs. Ωστόσο, η απορρόφηση κινδύνου, derisking, από μόνη της από τα υψηλά επίπεδα δεν αρκεί για την απελευθέρωση της αξίας, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αύξηση των δανείων και των διαχειριζόμενων assets.

Έτσι, ο αμερικανικός οίκος θέτει σύσταση «buy» για τις μετοχές των Alpha Bank (upside 37%), Eurobank (upside 48%) και της Εθνικής Τράπεζας (upside 50%), με τιμές στόχους 1,45 ευρώ, 1,15 ευρώ και 3,30 ευρώ αντίστοιχα. Για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς θέτει σύσταση «underperform» με τιμή στόχο τα 1,40 ευρώ και upside μόλις 5%. Σε όρους αποτίμησης P/E (δείκτης τιμής προς κέρδη) για το 2021 η Alpha Bank διαπραγματεύεται στο 3,2χ, η Eurobank στο 7,6x όπως και η Εθνική Τράπεζα και η Τρ. Πειραιώς στο 6,1x.

Στη συνεδρίαση, από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (4,6%) της Μυτιληναίος στο 3,76%, της Lamda και της ΕΥΔΑΠ με κέρδη 3,54% και 1,79% αντίστοιχα.

Άνοδο σημείωσαν επίσης Titan, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Aegean.

ΟΛΠ, Jumbo, ElvalHalcor και Coca Cola διόρθωσαν ελαφρώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider