Όταν ο Federico Ghizzoni, ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit,  θα παρουσιάσει την Τετάρτη τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, η ανακοίνωση των περικοπών περίπου 12.000 θέσεων εργασίας και η πώληση ορισμένων assets θα είναι οι δύο μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η μεγαλύτερη Ιταλική τράπεζα εξετάζει αυτές τις δύο εκδοχές στο πλαίσιο ενός αναθεωρημένου στρατηγικού σχεδίου με στόχο να απομακρυνθεί η πίεση για την ΑΜΚ. Η τράπεζα με έδρα το Μιλάνο, βρίσκεται υπό πίεση εδώ και κάποιο διάστημα με βάση τα assets.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση, το νέο σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει περικοπές θέσεων, οι οποίες πιθανότατα θα επικεντρώνονται στην γερμανική και αυστριακή της μονάδα, η οποία είχε τα χαμηλότερα περιθώρια στον όμιλο. Παράλληλα, όπως προσθέτουν οι πηγές, η τράπεζα ενδέχεται να εξετάσει την πώληση των ιταλικών δραστηριοτήτων leasing.

Να υπενθυμίσουμε πως η τράπεζα βρίσκεται υπό πίεση από τη στιγμή που διαπιστώθηκε με ελλιπή κεφάλαια ύστερα από τους ελέγχους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, παρόλο που πέρασε τη δοκιμασία.