Ξεκινά πάλι η κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας.
Οι εργασίες κατασκευής των οδικών αξόνων είχαν σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες λόγω μη πληρωμής των οφειλών προς τους εργολάβους.
Προ ημερών το Υπουργείο Υποδομών προχώρησε σε εντολές πληρωμής σε δύο οδικούς άξονες: τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και την Ολυμπία Οδό
Ειδικότερα, για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου πιστώθηκε το ποσό των 56 εκατ ευρώ.
Το ποσό αυτό αφορά την 3η πιστοποίηση της 3η εντολής της πρόσθετης χρηματοδοτικής συμβολής του δημοσίου σύμφωνα με το άρθρο 5.2.7 της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Μαλιακος - Κλειδί.
Μετά από αυτή την εξέλιξη εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα στον αυτοκινητόδρομο τα οποία είχαν σταματήσει από το καλοκαίρι. 
Να σημειωθεί ότι στον Aυτοκινητόδρομο Αιγαίου η πρόοδος των εργασιών έχει φτάσει το 91% ενώ οι οφειλές του δημοσίου προς τον ανάδοχο ανέρχονται στα 98 εκατ ευρώ. Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος είχε προοπτικές να αποπερατωθεί τέλη του 2015, ωστόσο οι τελευταίες εξελίεξις (οικονομικές και πολιτικές) έχουν παρατείνει αρκετά την ημερομηνία παράδοσης του. 
Στην κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου συμμετέχουν οι: Hοchtief (35%), Ελλάκτωρ (20%), J&P Αβαξ (16,25%), Vinci (13,75%), AΕΓΕΚ (10%) και Αθηνά (5%). 
Επίσης τρεις εντολές πληρωμής με ημερομηνία 27.10.15 για τα έργα της Ολυμπίας Οδού συνολικού ποσού 39,5εκατ ευρώ εξέδωσε το Υπουργείο. 
Τα χρήματα αυτά αναμένονταν εδώ και πολλούς μήνες από την παραχωρησιούχο. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες πληρωμές καθώς το παραπάνω ποσό δεν "ξεχρεώνει" την χρηματοδοτική συμβολή που έχει αναλάβει το Δημόσιο, βοηθά όμως στην επιστροφή στα εργοτάξια.