Dijsselbloem: «Όχι» στη μείωση ΦΠΑ στον ελληνικό τουρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dijsselbloem: «Όχι» στη μείωση ΦΠΑ στον ελληνικό τουρισμό

Η μείωση του ΦΠΑ στον ελληνικό τουρισμό θα επέφερε δυσχέρειες στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής.

Όπως ανέφερε ο κ. Dijsselbloem, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία οφείλεται στο έλλειμμα φορολογικών εσόδων και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν κάποια όρια, κάποιοι στόχοι στη διαδικασία προσαρμογής που πρέπει να θεσπιστούν. Οι στόχοι έχουν προσαρμοστεί για να είναι μεγαλύτερος ο χρόνος και ηπιότερη η προσαρμογή αλλά δεν μπορούμε να πάμε στην άλλη άκρη και να μειώσουμε το ΦΠΑ, κάτι τέτοιο θα καταστήσει το χρέος μη βιώσιμο.»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ο οποίος επεσήμανε ότι κάθε χώρα κάνει τις επιλογές της και πρέπει να καταλήξουν σε κάποιο όριο, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα κάνει τις επιλογές της και θα πρέπει να παρουσιάσει ισοδύναμα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider