Γεωργιάδης: Είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν επιτρέπει σε γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που δεν επιτρέπει σε γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο
Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα εκ των 27 κρατών – μελών της ΕΕ που δεν επιτρέπει στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας να ασκούν ιδιωτικό έργο ανέδειξε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα εκ των 27 κρατών – μελών της ΕΕ που δεν επιτρέπει στους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας να ασκούν ιδιωτικό έργο ανέδειξε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την πρωτολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του ν/σ του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Σήμερα που μιλάμε από τις 27 χώρες της Ε.Ε. οι 26 επιτρέπουν το ιδιωτικό έργο με όρους και προϋποθέσεις στους γιατρούς τους. Μία μόνο δεν το επιτρέπει, η Ελλάδα.

Ειλικρινά, ποιος πιστεύετε να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει δίκιο, οι 26 ή η μία; Καθόμαστε και τσακωνόμαστε για πράγματα που για τους υπόλοιπους λαούς έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες και είναι απολύτως αυτονόητα», τόνισε ο Υπουργός. Και πρόσθεσε:

«Δεν λέμε ότι όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν και ιδιωτικό έργο. Εμείς λέμε ότι όποιος από τους γιατρούς του ΕΣΥ θέλει να έχει και ιδιωτικό έργο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που είναι πολύ αυστηροί, να μπορεί να το κάνει. Δεν επιβάλουμε σε κανέναν να το κάνει. Απλώς τους το επιτρέπουμε. Απο δω και μπρος δεν θα τους το απαγορεύουμε, ήταν ένα λάθος πολλών δεκαετιών. Και αυτή η μεταρρύθμιση προφανώς θα κριθεί στην πράξη, όπως όλες οι μεταρρυθμίσεις. Εδώ θα είμαστε αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά να το διορθώσουμε».

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο εισάγει μια σειρά ρυθμίσεων για τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχουν τεθεί οι ρυθμίσεις με τις οποίες τροποποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών κλάδου ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πιθανός κίνδυνος για σοβαρή νευρολογική νόσο η αποθήκευση χημικών στα γκαράζ

Σύμβουλος Υγείας και Healthflix – Όλο το σχέδιο για τα νέα «εργαλεία» πρωτογενούς πρόληψης

Μητσοτάκης: Πιθανά τα εισοδηματικά κριτήρια στα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider